Eco steigerhout

Wat kan je allemaal doen met pallets?

Wat kan je allemaal doen met pallets?

Geplaatst op

Vind je het leuk om creatief te zijn en om zelf iets te bouwen waar je daarna gebruik van maakt? Dan raden wij aan om een paar pallets aan te schaffen en te gaan klussen. Want met pallets zijn de opties bijna oneindig. In deze blog bespreken we enkele opties.

Een staand langwerpig tafeltje

De eerste stap in het maken van een leuk wijntafeltje bijvoorbeeld, is om de pallet een frisse kleur te geven. Soms is de robuuste kleur van een pallet leuk, maar voor een wijntafel is een witte kleur vaak mooier. Als je de pallet een kleur hebt gegeven lijm je wat tegels op de bovenkant en voilà je hebt een leuk, stevig tafeltje dat je in je tuin kunt zetten om te gebruiken tijdens mooie lange zomeravonden.

Verticale minituin

Als je een pallet door midden zaagt, heb je een verticaal langwerpig platform. Een pallet heeft natuurlijk een stukje hout en dan weer een stuk lege ruimte, dan weer een stukje hout en dan weer een lege ruimte. Door deze lege ruimtes kunnen gemakkelijk wat planten groeien. Stapel wat grond met planten erin op elkaar en geef ze regelmatig water en je hebt een ideaal tuintje.

Koffietafeltje

Dit is het eerste meubelstuk voor binnenshuis. Omdat dit meubelstuk binnenshuis wordt gebruikt, is het hier belangrijk om hem goed te schuren, zodat je geen splinters in je vingers krijgt. Ook raden wij aan om de pallet die je gebruikt voor je koffietafel in te vetten met olijfolie, zodat hij een beetje een glanzende afwerking krijgt. Zet 4 industriële wieltjes onder de pallet en een glazen plaat op de pallet en je hebt een nieuwe koffietafel voor in je woonkamer.

Bed

Je zal het niet snel denken, maar van pallets kun je ook comfortabel meubilair maken. Een pallet is van zichzelf natuurlijk niet zo comfortabel, maar zodra je er wat kussens op legt is het echt te doen. Een pallet bed is heel simpel te maken. Je schroeft een aantal pallets aan elkaar ten grootte van een bed en je bepaalt zelf de hoogte. Vervolgens schuur je de pallets en leg je er een matras op. Nu heb je een bed frame gemaakt van pallets.

Kunst

Naast dat je meubilair kunt maken van pallets, kun je ook kunst maken van pallets. Wat je hiervoor moet doen is alle planken uit de pallet schroeven. Als je de pallet hebt beroofd van zijn planken, kan je deze aan elkaar lijmen zodat je één groot vlak krijgt. Dit vlak kun je vervolgens als canvas gebruiken om iets moois op te schilderen. Deze canvas kan vervolgens aan je muur worden gehangen.

 

Gerelateerde berichten

pallets

3 voordelen voor het gebruik van pallets bij transport

Wanneer goederen moeten worden getransporteerd, is het van groot belang om goed rekening te houden met de manier waarop de goederen worden verpakt en...

Lees meer

palletrand

De handigheid van palletranden: hoe het zit

Je kunt veel dingen doen met pallets. Het mag duidelijk zijn dat ze in de eerste plaats binnen de industrie veel gebruik worden om goederen op te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden