Eco steigerhout

De handigheid van palletranden: hoe het zit

palletrand

De handigheid van palletranden: hoe het zit

Geplaatst op

Je kunt veel dingen doen met pallets. Het mag duidelijk zijn dat ze in de eerste plaats binnen de industrie veel gebruik worden om goederen op te vervoeren en mee op te slaan. Dat is al jaren zo en dat gaat voorlopig niet echt veranderen. Wel zijn er de laatste jaren vele veranderingen geweest in het interieurdesign waardoor ook dergelijke, daarvoor als inferieure materialen, een rol kregen in een residentiële context. Met de pallets komen de palletranden, deze hebben ook veel meer toepassingen dan je op het eerste gezicht zou denken. Daarom besteden we er in deze blog even wat extra aandacht aan.

Makkelijk creatief zijn

Weet je van jezelf dat je niet zoveel knutselskills, dan is het makkelijk om met palletranden toch iets leukst te maken. Wat je kunt doen? Check:

  • Je maakt snel een bloembak,
  • Zandbak,
  • Opbergplek voor spullen

Bloembak

Een palletrand maakt een sterke bloembak die ook gemakkelijk weer op te bergen is. Heb je snel een stel bloembakken nodig? Geen probleem, zet een paar palletranden op elkaar en je bent spekkoper.

Meer opties

Je kunt er zoveel kanten mee uit, met een stel palletranden. Het is haast onvoorstelbaar wat je er allemaal mee kunt doen. Wat dacht je van een hondenmand? Je kunt ook mooi hutten bouwen met palletranden in combinatie met pallets. Zo stamp je al snel een compleet dorp uit de grond. Daar zijn de kinderen blij mee. Je kent het vast nog wel van vroeger. Op een plek waar bomen waren, in een park of perk ergens met een paar pallets wat hutten in elkaar timmeren. Soms zelfs bij iemand in de achtertuin. Spelen is een magische ontdekkingstocht door de omgeving waarbij de fantasie alle ruimte krijgt. Als volwassene raken we dit gevoel van vrijheid of ‘vrij kunnen zijn’ soms kwijt. Maar als je creatief bezig bent, kan het zo zijn dat je dit weer terugkrijgt.

Conclusie

Mensen met twee linker handen kunnen prima knutselen met palletranden. Ook mensen met groene vingers houden van palletranden, omdat je er zo snel bloembakken of ander soortige bakken van kunt maken, bijvoorbeeld om groente in te kweken. Deze randen zijn in professioneel of particulier opzicht heel bruikbaar en multifunctioneel.

Ontdekken wat er nog meer te weten is?

Op onze site leer je meer over de voordelen van eco hout. Check wat onze ecologische partners voor je kunnen doen en wat het laatste nieuws is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden