Eco steigerhout

Kiezen voor een houten of stenen vloer?

Kiezen voor een houten of stenen vloer?

Geplaatst op

Overal in de wereld worden vloeren van hout of steen gemaakt. Logisch, want deze vloeren kennen ontzettend veel voordelen en mogelijkheden. In deze blog vatten we kenmerken en voordelen samen van stenen vloeren en houten vloeren, zodat het makkelijker wordt voor jou om te kiezen.

Kun je echt niet kiezen tussen hout en steen, neem dan keramisch parket als vloertegels. Deze tegels hebben een uiterlijk van hout, maar zijn van keramiek gemaakt. Zo kun je genieten van de voordelen van een stenen vloer, maar ook van het unieke uiterlijk dat een in visgraat gelegde houten vloer te bieden heeft.

Stenen vloer

Wie zijn interieur strak en elegant wilt inrichten, raden we aan om zich te verdiepen in stenen vloertegels. Vloertegels van steen zijn erg divers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor industriële vloertegels die er voor zorgen dat je interieur wat robuuster wordt, of je kunt gaan voor een tegel die juist heel elegant en warm van kleur is. Of wat dacht je van een hexagon vloer met allemaal verschillende kleuren en materialen: dit maakt jouw interieur heel speels en levendig.

Stenen tegels zijn zo veelzijdig dat ze nergens in het huis misstaan: je vindt stenen tegels in de woonkamer, keuken, garage en zelfs in de badkamer of het toilet. Stenen wandtegels worden daarnaast vaak gebruikt in de keuken en badkamer om het geheel een schoon en sanitaire uitstraling te geven. Stenen tegels zijn robuust, slijtvast en zijn erg makkelijk om schoon te maken. Een goede steensoort gaat een leven lang mee.

Houten vloeren

Hout is een andere mooie optie voor de vloer. Een veelgenoemde reden waarom mensen voor een houten vloer kiezen is omdat het tijdloos is. De bruine kleur van een houten vloer zorgt ervoor dat een kamer een knusse uitstraling krijgt. Het oogt wat natuurlijker en vooral minder hard dan bijvoorbeeld een grijze stenen vloertegel. Net als stenen tegels zijn houten panelen vrij makkelijk te onderhouden, vooral als de panelen zijn bewerkt en in de olie zijn gezet. Wel is hout minder onderhoudsvriendelijk dan steen, omdat stof en vuil op kan bouwen in de groeven en scheuren. Door een extra laklaag op de houten vloer te smeren houd je de vloeren langer goed en wordt het eenvoudiger om ze schoon te maken. Een houten vloer raden we zeker aan voor mensen die ervan houden om op blote voeten te lopen: houten vloeren zijn namelijk erg zacht en worden minder koud dan stenen tegels. Natuurlijk ligt het er ook aan wat voor vloerverwarming je hebt. 

Wat past bij jouw interieur?

Een vloer is de basis van het interieur. Als je een vloer hebt gekozen pas je eerder het interieur en de kleuren aan aan de vloer dan andersom. Het is dus belangrijk om alvast vooruit te denken en alvast een goed idee te krijgen van hoe jij jouw huis zou willen inrichten. Aan jou de keuze: kies je voor een houten of stenen vloer, of ga je toch voor een ander alternatief?

Gerelateerde berichten

Vloer egaliseren? Dit zijn de zaken waar je op moet letten!

Het egaliseren van een vloer is een belangrijke stap in het proces van het leggen van nieuwe vloerbedekking. Of je nu kiest voor tegels, laminaat,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden