Heb jij wooninspiratie nodig, maar weet je niet precies welke stijlen er allemaal zijn? In deze blog vertellen we je over 3 trendy woonstijlen. Lees meer hieronder!

Vintage interieur

Houd jij van rommelmarkten? Dan is de vintage woonstijl waarschijnlijk wel wat voor jou! Sommige mensen gaan graag naar de rommelmarkt omdat ze het gevoel hebben dat er ergens een mooi kast of tafel is die ze kunnen opknappen en in hun interieur kunnen verwerken. Bij de vintage woonstijl kan dit. Het vintage interieur vraagt om lef. De meubels zijn vaak heel origineel en eigen, waardoor je een heel persoonlijk interieur krijgt.

Lees meer over de vintage woonstijl

Bij de vintage woonstijl worden veel warme kleuren gebruikt, zoals okergeel, smaragdgroen, donker- en warm grijs. Je ziet hierbij veel ronde en rechthoekige vormen. Deze zorgen samen voor een prachtig geheel. De meeste materialen zijn gemaakt van hout, leer, zwart metaal of glas.

Barok interieur

De laatste jaren is het Barok interieur steeds populairder geworden. Bij barok zie je veel exotische fineer en natuurlijke materialen, zoals satijn- palissander en ebbenhout. Het inlegwerk is vaak van parelmoer, ivoor of schildpad. De bekleding van de meubels wordt gemaakt van velours of zijde-damast. Hierop zie je vaak veel drukke patroontjes en borduursels. Kuif is een element die je veel op de kasten en spiegels ziet. Het barok interieur is er een van overvloed met royaal houtsnijwerk in de vorm van fruit, emblemen of kronen. Bij deze stijl zie je ook veel glazen kroonluchters en lamp kaarsjes. Sommige materialen worden van kunststof gemaakt.

Design interieur

De design woonstijl kan omschreven worden als een excentrieke vormgeving waarbij er veel aandacht is voor luxe. Deze moeten wel subtiel zijn en een beetje weggewerkt worden. Het design interieur wordt strak gehouden, is netjes en je ziet veel hightech gadgets en andere design producten. De kasten worden weggewerkt in de muren door middel van een kliksysteem. Bij het design interieur kun je denken aan zwarte metalen kasten die in de muur zitten, grote flatscreens, leren banken en een nette inrichting zonder veel tierelantijntjes. Het design interieur is perfect voor zij die wel van luxe, maar niet van opsmuk houden!

Lees meer over het design interieur

Een design woonstijl wordt gekenmerkt door natureltinten, wit, zwart, felle accenten, roze, blauw en zachtgrijs. Hierbij zie je veel materialen van beton en hoogwaardig plastic in zowel mat als glans. Er wordt geen gebruik gemaakt van dessins. Wel zie je ronde en grafische patronen in bijvoorbeeld gordijnen.