Eco steigerhout

Welke tuintegel soort past in mijn tuin?

Tegels kiezen

Welke tuintegel soort past in mijn tuin?

Geplaatst op

Er bestaan een hoop verschillende soorten tuintegels. Hierdoor is de keuze ruim in het aanbod bij de meeste winkels. De juiste soort kiezen wordt hierdoor alleen maar moeilijker. Wij hebben een aantal tuintegel soorten op een rijtje gezet om je keuze hopelijk wat makkelijker te maken.

Natuursteen tuintegels zijn oud maar altijd goud

Natuursteen tuintegels is de enige soort tuintegel die niet is gemaakt door de mens of een machine (het materiaal). Omdat wij als mens geen invloed op het ontstaan van deze tegels hebben gehad, kan de prijs enorm verschillen omdat elke steen eigen kenmerken heeft. Ze worden natuurlijk wel op maat gemaakt met behulp van machines, maar de kleurtekeningen zijn ontstaan in de natuur. En dit maakt iedere natuursteen tuintegel erg uniek!

Zijn keramische tuintegels een blijvende trend?

Afgelopen jaren zijn keramische tuintegels een ware trend geworden in de tuinbranche. Het aanbod is explosief gestegen in de laatste jaren. De verwachting is dat keramische tuintegels een blijvende trend worden gezien de laatste jaren. Dit komt vooral door de vele voordelen zoals:

  • Kleurvast: de tuintegels verkleuren niet
  • Maatvast: de tuintegels hebben dezelfde oppervlakte maat
  • Krasvrij: door de afwerking van keramiek is het bijna onmogelijk dat er krassen ontstaan
  • Onderhoudsvriendelijk: Het schoonmaken van keramisch tuintegels gaat heel makkelijk.

Vertrouwd kiezen voor betontegels?

Verreweg het meeste gekozen en verkochte tegel in Nederland: betontegels, maar waarom? De betontegels zijn zwaar en goedkoop qua prijs vergeleken met andere tegels. Het verwerken van betontegels in je tuin is natuurlijk erg zwaar, maar het voordeel is wel dat de tegels meer draagkracht hebben dan de meeste tegels. Heb je niet een ruim budget voor nieuwe tegels, dan is deze tegel een prima keuze!

Conclusie

Het aanbod in tegels is enorm groot. Om deze aanbod wat kleiner en fijner te maken kun je filteren op jouw budget en anders op de voordelen of nadelen van een tuintegel soort. Hierdoor verklein je het aanbod waardoor een keuze maken veel gemakkelijker is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden