Eco steigerhout

Wat te doen bij brandschade in de tuin

Wat te doen bij brandschade in de tuin

Geplaatst op

Bij brandschade in de tuin is het allereerst belangrijk om foto’s van de schade te maken. Vervolgens ga je aan de slag met het indienen van de claim bij de verzekeringsmaatschappij. Let wel op dat je van alles een bonnetje hebt want dit kan de verzekering van je vragen. Wacht altijd met het kopen van nieuwe spullen totdat de verzekering jouw claim goedgekeurd heeft. Zij komen in sommige gevallen de situatie bij jou thuis eerst beoordelen.

Waarom brandverzekeringen vergelijken?

Om een goedkope brandverzekering te krijgen is het verstandig dat je diverse maatschappijen met elkaar vergelijkt. We zien steeds vaker dat je betaalt voor de dure auto’s van de zaak en de grote kantoren van verzekeringsmaatschappijen. Gelukkig ontstaan er ook steeds meer bedrijven die voornamelijk online ondernemen. Dit kan de kosten van een verzekering erg verlagen. Echter moet je ook opletten wat het eigen risico van een verzekering is. Soms kan dit erg hoog zijn en dan wordt het ook een dure grap. Daarnaast wordt de premie meestal bepaald op basis van een aantal gegevens en natuurlijk de waarde van spullen die je in huis hebt. Het is dus verstandig om vooraf goed na te denken over wat je wel en niet verzekerd wil hebben. Dit kan je tientallen euro’s op jaarbasis doen besparen. Daarnaast zijn er ook regelmatig acties en kortingen online. Doe daarom altijd een onderzoek via Google.

Wat is de dekking van deze verzekering?

Van origine is deze verzekering uitgevonden voor mensen die zichzelf tegen brand en natuurrampen wilde verzekeren. Echter is het vandaag de dag een complete woonverzekering. Alle schade die binnen ontstaat door water of brand wordt gedekt door deze verzekering. Echter geldt dit natuurlijk ook voor de spullen die in de tuin staan. Daarnaast als iemand jouw woning binnenrijdt ben je met de meeste brandverzekeringen ook nog gedekt. Tevens dekt de verzekering schade aan zowel materialen alsmede personen. Ook diefstal of schade aan elektrische apparaten wordt steeds meer opgenomen in de dekking van deze polissen. Sommige verzekeraars hebben een eigen hersteldienst die je kunt benaderen bij schade. Het is dus belangrijk dat je eerst contact hebt gehad met de verzekering voordat je alles gaat opruimen.

Hoe wordt de premie berekend?

De premie wordt beoordeeld op een aantal gegevens. Zo is het van belang voor de verzekering waar je woont. Op plekken waar regelmatig diefstal of beschadigingen voorvallen zul je vaak een stuk meer betalen als in een gebied waar weinig gebeurd. Daarnaast is de waarde van de spullen ook bepalend in de premie. De meest verzekeraars dekken met de standaardpremie tot 2,5 miljoen. Echter kan het wel zijn dat er onderling onderscheid wordt gemaakt in het eigen risico. Het verlagen van een eigen risico kan ook, maar dan betaal je vaak meer premie. Het is ook mogelijk dat je een hogere premie betaald in een gebied waar veel criminaliteit is. Echter is het niet zo dat alle verzekeraars deze gegevens toetsen. Vraag dus altijd verschillende offertes aan en kies zo de goedkoopste en beste verzekering voor jezelf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden