Eco steigerhout

Wat moet je doen bij betonschade?

Wat moet je doen bij betonschade?

Geplaatst op

Beton is een erg sterk materiaal wat nog steeds erg vaak gebruikt wordt in de bouw. Toch kan er op verschillende manieren betonschade ontstaan en dan is het belangrijk dat je hier iets aan doet. Dan kan spuitbeton van Vogel jou de oplossing bieden bij het probleem.

Waardoor ontstaat betonschade?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor betonschade zou kunnen ontstaan, maar voorbeelden niet bevorderlijk zijn voor de kwaliteit en de staat van het beton zijn bijvoorbeeld een bewapening die aan het roesten is, temperatuurschommelingen die schade aan zouden kunnen brengen, maar ook constructiefouten of chemische stoffen die een negatieve werking op beton kunnen hebben. Vaak kun je betonschade herkennen doordat er onderdelen van de wapening zichtbaar worden en je ziet dat er roest naar de bovenkant van de oppervlakte komt, je scheurtjes of afgesprongen roestdeeltjes opmerkt. Dit zijn de signalen waardoor je betonschade zou kunnen herkennen en dat het tijd is om het probleem aan te gaan pakken.

Het repareren van betonschade

Repareren van betonschade kun je het beste laten doen door een bedrijf dat hier ervaren in is. Er zijn verschillende oorzaken voor betonschade die soms ook door middel van verschillende methodes aangepakt moeten worden om dit juist te doen. Wanneer er bijvoorbeeld een scheurtje is, kan het bedrijf dit injecteren, soms is het aanbrengen van kathodische bescherming de beste oplossing, maar soms is het ook nodig om een laag spuitbeton aan te brengen aan het oppervlak. Dit zijn slechts nog maar een aantal voorbeelden van oplossingen voor het probleem met het beton en daarom kun je beter goede hulp inschakelen in plaats van het zelf maar gewoon te proberen.

Tijdig hulp inschakelen bij schade

Het is dus belangrijk dat je je ogen open houdt voor de betonschade en wanneer je bijvoorbeeld eventuele roestplekken in het beton opmerkt, dat je dan niet besluit om je ogen te sluiten voor het probleem dat zich afspeelt. Neem tijdig contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is, zodat je zeker weet dat het probleem op een juiste manier opgelost kan worden. Kies voor een bedrijf met personeel dat goed opgeleid en voldoende gekwalificeerd is om de werkzaamheden uit te voeren waardoor het bedrijf jou een garantie kan geven van de geleverde kwaliteit. Kies daarom voor een goed bedrijf die jou de nodige zekerheid kan bieden.

Wanneer je toch betonschade hebt

Betonschade is vervelend, maar kan door meerdere oorzaken optreden. Het is een ontzettend sterk materiaal, maar soms kan er door verschillende omstandigheden toch schade ontstaan die behandeld moet worden. Bel dan het juiste bedrijf en ga niet zomaar zelf aan de slag.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren? Zorg ervoor dat je op deze zaken let!

Als je bezig bent met een verbouwingsproject, een grote schoonmaak of een ander project waarbij veel afval vrijkomt, kan het huren van een...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het huren van een afvalcontainer?

Het huren van een container kan een handige oplossing zijn voor het efficiënt en verantwoordelijk afvoeren van verschillende soorten afval. Of je nu...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden