Er zijn tal van voordelen verbonden aan de gietvloer. Vooral starters zijn helemaal verzot op deze industriële vloer. Maar waarom is dat zo? Vele zeggen dat het komt door de looks van dit type, anderen noemen het praktisch gemak. Lees snel verder om te zien wat voor jou de meest overtuigende eigenschappen kunnen zijn. 

Praktisch gemak

Ouders met kleine kinderen en starters opgelet. Er is een vloer op de markt die jullie het leven een stuk gemakkelijker gaat maken: de gietvloer. Gietvloeren zijn namelijk erg sterk en eenvoudig schoon te maken. Deze enorm fijne eigenschappen dankt de vloer aan het voortreffelijke materiaal waarvan dit type gemaakt is. Dat is namelijk een zeer robuuste en waterafstotende kunststof. Iedereen weet dat kinderen (ook volwassenen trouwens) nog wel eens iets uit hun handen laten vallen. Die zwaartekracht treft ons allemaal wel eens een keer. Dan is het wel fijn om een vloer te hebben waar je van op aan kan. De gietvloer heeft de eigenschappen die je zeker goed kunt gebruiken, want deze is waterbestendig (of ander vocht) en slijtvast. Dus je hoeft niet bang te zijn dat de kleine er in de eerste week dat de vloer er ligt direct al diepe krassen in maakt. 

Design plezier

Niet alleen is de gietvloer een topper als het gaat om schoonmaken en duurzaamheid, ook het design plezier met zo’n vloer is opvallend. De gietvloer is in veel kleuren verkrijgbaar en daarom is hij goed in te passen in zo’n beetje elk modern design. Door zijn basale looks past hij erg goed bij een Scandinavische of industriële interieurstijl. Het is leuk om je te laten inspireren door diverse voorbeelden die je op internet kunt vinden. Door een bord te maken waarop je alle gevonden ideeën kunt plakken, weet je al snel een collage aan voorbeelden te maken op basis waarvan jij je concrete interieur kunt uitwerken. Veel plezier met het uitwerken van je nieuwe interieur waarin de gietvloer een hoofdrol kan vervullen.