Eco steigerhout

Waarom kiezen voor ecologisch verantwoord bouwmateriaal?

Waarom kiezen voor ecologisch verantwoord bouwmateriaal?

Geplaatst op

Er zijn verschillende manieren om bij te dragen aan een beter milieu en een betere wereld. Hoewel de bijdragen van een individu misschien een druppel in de oceaan lijken, begint het toch bij de individuen. Als je dus een verandering wil maken, dan moet je beginnen bij jezelf. In deze blog helpen we je goede keuzes te maken voor je bouwproject door je informatie te geven over ecologisch verantwoorde bouwmaterialen.

Houten bouwmaterialen

Houten bouwmaterialen zijn veelal beschikbaar maar ze hebben geen mogelijkheid het ene hout is het andere niet! Het is namelijk erg belangrijk dat je bepaalde soorten hout gebruikt die ecologisch verantwoord zijn. Dat betekent dat je, wanneer je zoekt naar het juiste hout, je moet zoeken naar het zogenaamde FSC-keurmerk. Wanneer houten bouwmateriaal wordt gekeurd door deze instantie, dan kun je er zeker van zijn dat er geen zeldzame boomsoorten of tropische regenwouden worden gekapt om het bouwmateriaal te maken.

CO2-neutraal cement

Cement maken gaat vaak gepaard met uitstoot wat schadelijk is voor het milieu. Gelukkig zijn er manieren om CO2-neutraal cement te maken door middel van het hergebruiken van betonpuin. Als je namelijk gebruik maakt van oud beton, dan kun je hier makkelijker hard en sterk zand en grind uit halen en nog zwakkere cementsteen. Hierdoor heb je direct de onderdelen die je nodig hebt in plaats van als je dit extraheert uit rots, kolen of erts.

Extra informatie over bouwmaterialen

Wil je graag meer weten op welke manieren je bouwmaterialen kunt gebruiken die een minimale impact hebben op de leefomgeving en het klimaat, kijk dan op de website van WhatsOrb. Op deze website tref je informatie over verschillende initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en een groene wereld. Wij adviseren je om op de website te kijken wanneer je niet zeker weet of je wel een goede keuze maakt. In deze blog kunnen we immers niet alle bouwmaterialen benoemen!

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren? Zorg ervoor dat je op deze zaken let!

Als je bezig bent met een verbouwingsproject, een grote schoonmaak of een ander project waarbij veel afval vrijkomt, kan het huren van een...

Lees meer

Dakgoot schoonmaken? Dit zijn de zaken waar je op moet letten!

Dakgoten zijn een essentieel onderdeel van je huis dat vaak over het hoofd wordt gezien totdat er zich problemen voordoen. Het is belangrijk om...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden