Eco steigerhout

Waarom je het beste voor een gietvloer kunt kiezen

Waarom je het beste voor een gietvloer kunt kiezen

Geplaatst op

De meeste mensen hebben vandaag de dag wel eens gehoord van een gietvloer: door materiaal over een oppervlak uit te gieten en uit te harden, ontstaat een egale gietvloer. Gietvloeren zijn om verschillende redenen erg populair. Deze redenen zijn de reden waarom we deze blog hebben geschreven. Je kunt in deze blog dus lezen wat de beste redenen en wat de grootste voordelen zijn van een gietvloer ten opzichte van andere soorten vloeren zoals PVC, laminaat, hout of natuursteen.

Voordeel #1: een gietvloer gaat lang mee

Niet alle vloeren zijn even handig als het gaat om schoonmaak en onderhoud. Sommige vloeren krassen snel of zuigen vocht op. Bij sommige soorten vloeren kan het erg vervelend zijn om veel tijd en energie te steken in het onderhoud ervan. Zo zullen vloeren van natuurlijk materiaal zoals hout of natuursteen snel kunnen beschadigen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je met een geruster hart kunt genieten van je vloer, maar ook dat je minder kosten maakt voor het onderhoud.

Voordeel #2: een gietvloer is niet hard

Hoewel je het misschien niet zult denken, is een gietvloer een relatief zachte soort vloer. Als je in tegenstelling kijkt naar een vloer van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld een vloer gemaakt van natuurstenen tegels of een hardhouten vloer, dan valt dit verschil wel op. Dit is niet alleen erg prettig voor wanneer je erop loopt met blote voeten. Ook als het gaat om kleine ongelukjes waarbij er iets uit de handen glipt, dan zal het minder snel breken op een gietvloer dan op bijvoorbeeld een houten of stenen vloer.  

Voordeel #3: een gietvloer is kleurrijk

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in eigenlijk alle mogelijke RAL-kleuren. Dit kan natuurlijk niet gezegd worden over natuurstenen vloeren of hout. Door deze mogelijkheden kun je er dus altijd voor zorgen dat je gietvloer naadloos aansluit de rest van de stijl en kleuren in je interieur. 

Er zijn natuurlijk veel meer voordelen aan gietvloeren. Deze kunnen de experts van CoatingVloer met je delen. Neem een kijkje op hun website om meer informatie te krijgen over de voordelen van een gietvloer van coatingvloer.

Gerelateerde berichten

Veelgestelde vragen over akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn een veelzijdige oplossing om geluidsproblemen in diverse ruimtes aan te pakken. Hier zijn antwoorden op enkele...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden