Eco steigerhout

Vakantiesfeer integreren in je interieur? Zo doe je dat

Vakantiesfeer integreren in je interieur? Zo doe je dat

Geplaatst op

Bepaalde favoriete reisbestemmingen kunnen een specifiek gevoel teweeg brengen; je wilt de sfeer van het land naar je huis toe halen. Met name de Balinese sfeer, of Ibiza boho chic zijn erg populair; deze woonstijlen worden soms prachtig gecombineerd in de Nederlandse achtertuin of in het interieur. Wat heb je nodig om zelf een dergelijke vakantiesfeer toe te passen op jouw interieur?

Boho chic interieur

De ervaren reiziger behoeft eigenlijk geen uitleg; je koopt de mooiste decoratieve items in het vakantieland zelf. En die spullen die te groot zijn, of erg kwetsbaar, koop je in Nederland.

Een boho chic interieur geeft je het eiland gevoel, het lounge gevoel. Meubels zijn niet kolossaal, maar juist luchtig, zoals rotan kasten die deels uit hout, deels uit rotan bestaan. Dit geldt ook voor de rest van de aankleding. De charme zit hem in luchtige, natuurlijke materialen, gemixt met een vleugje glamour. De glamour komt tot uiting in decoratie van sierlijke kralen, glanzende materialen en natuurlijk mag een enigszins valig Perzisch tapijt niet ontbreken binnen deze woonstijl.

De loungebank wordt bij voorkeur geflankeerd door enkele loungekussens en plaids. Lampen zijn van stylish rotan, in verschillende stijlen.

Balinees interieur

Wie aan Bali, of het verre oosten denkt, denkt aan zon en warmte, de typisch bruin/oranje kleur van de aarde, veel groen en … stortbuien. Je brengt de Balinese sfeer tot leven door het toepassen van een resort-achtige feeling en luxe. Denk aan de kleuren oranje bruin (hout, leder), groen (exotische planten) en gebroken wit (steen, decoratie). Denk aan pitrieten meubelen, luxe lounge meubelen, gecombineerd met lage luxe salontafels en natuurlijk exotische planten. Enkele boeddhistische afbeeldingen of beelden mogen niet ontbreken. In de tuin kun je bamboe plaatsen en natuurlijke materialen, om dezelfde stijl door te voeren. Ook buitenshuis geldt: alleen houten of rieten meubelen, kunststof komt er niet aan te pas.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden