Eco steigerhout

Tuintrends voor 2020: maak van je tuin iets nieuws!

siergrind

Tuintrends voor 2020: maak van je tuin iets nieuws!

Geplaatst op

Het jaar zit er alweer bijna op en dat betekent dat er natuurlijk ook allemaal nieuwe trends opduiken voor het komende jaar. Dit geldt ook voor de inrichting en indeling van je tuin. Ben je benieuwd welke trends er voor het komende jaar op de planning staan met betrekking tot tuinontwerp en tuindesign? Lees het in onze blog.

Doorzetting van trends van 2019

Bij tuinen geldt het allemaal nét iets anders dan bijvoorbeeld bij interieur in huis of bijvoorbeeld de modesector. In het geval van tuinen bewegen trends zich stukken langzamer. Dat is ook wel logisch aangezien het moeilijk is om jaarlijks je tuin op de schop te doen. Daarentegen is een paar nieuwe kledingstukken aanschaffen relatief goedkoper. Je ziet daarom dus ook dat de trends voor het komende jaar veelal dezelfde trends zullen zijn als het afgelopen jaar.

Trend 1: Onderhoudsvriendelijke tuin

Je kunt je tuin op een bepaalde manier inrichten om ervoor te zorgen dat die minder onderhoud nodig heeft. Dat past erg goed in ons drukke leven van vandaag de dag. Door bijvoorbeeld het gazon te vervangen door kunstgras of door gebruik te maken van siergrind.

Trend 2: All-season tuin

Je ziet de laatste tijd steeds vaker dat mensen hun tuin gaan inrichten als een onderdeel van hun woonruimte. In Nederland hebben we doorgaans meer dagen met slecht weer dan dagen met goed weer. Daarom wordt de tuin steeds vaker, vaak door middel van een veranda of serre, gebruikt als verlengstuk om ook tijdens de regenbuien lekker buiten te kunnen zitten.

Trend 3: Klimaatbestendige tuin

De ontwikkelingen op het gebied van het klimaat hebben diverse consequenties over de hele wereld, maar ook in je eigen achtertuin zul je steeds vaker verschillende veranderingen zien. Zo worden er regelmatig warmterecords verbroken en dat merk je ook in de tuin. Je zult vaker moeten sproeien en planten kunnen het maar moeilijk zonder je hulp overleven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden