Eco steigerhout

Trap renoveren? Check deze 3 tips

Trap renoveren? Check deze 3 tips

Geplaatst op

Het renoveren van je trap is iets wat je vaak wel zelf kunt doen. Het hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kunt je trap verven, overzettreden plaatsen of je trap bekleden met vloerbedekking of tegels. Wat is in ieder geval goed om rekening mee te houden bij het renoveren van je trap? In dit artikel vind je drie handige tips.

Maak het niet te moeilijk

Natuurlijk is het mooi om je trap te bekleden met natuursteen of met vloerbedekking. Als je trap er niet meer mooi uitziet, kun je zo alle lelijke treden wegwerken. Dit is echter wel een aardige klus en het kost je vaak heel wat tijd om dit netjes voor elkaar te krijgen.

Als je het zelf wilt doen, is het daarom slimmer om het niet te moeilijk te maken. Je kunt je trap eenvoudig repareren door het te verven of door er overzettreden op te plaatsen.

Gratis stockfoto met bakstenen, beton, cement

Zorg voor antislip

Een val van de trap kan niet alleen heel vervelend zijn, maar ook nog eens ernstig letsel met zich meebrengen. Daarom is het slim om te zorgen voor een antislip trap. Dit doe je door antislipmatten op de trap aan te brengen. Kies mooie antislipmatten uit die passen bij je trap en bij de rest van je woning.

Gratis stockfoto met appartement, architectuur, binnen

Plaats ledstrips onder de treden

Je kunt je trap eenvoudig en snel een stuk mooier maken door ledstrips onder de treden aan te brengen. Dit geeft je trap een moderne en luxe uitstraling, ondanks dat ledstrips eigenlijk helemaal niet duur zijn. En je ziet zo ook nog eens nog beter waar je loopt!

Je kunt natuurlijk kiezen voor ledstrips die gewoon standaard geel licht geven, maar ledstrips met gekleurd licht kunnen ook heel leuk zijn. Bang dat ze veel stroom gebruiken? Ledstrips zijn zo zuinig dat het stroomverbruik vrijwel te verwaarlozen is.

Gerelateerde berichten

Veelgestelde vragen over akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn een veelzijdige oplossing om geluidsproblemen in diverse ruimtes aan te pakken. Hier zijn antwoorden op enkele...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden