Eco steigerhout

Tips om je huis groter te laten lijken

Tips om je huis groter te laten lijken

Geplaatst op

Het groter laten lijken van je woning is vaak een must, en gelukkig een stuk gemakkelijker te doen dan vaak in eerste instantie wordt gedacht. Denk bijvoorbeeld aan DHK openslaande deuren om hier meer licht mee toe te laten in je woning. Het is niet alleen goed voor je gemoedsrust en gezondheid, maar het toevoegen van daglicht aan je huis is de beste manier om je huis groter te laten lijken. Bovendien kan een dakraam de kamer eenvoudig veranderen wanneer je geen fan bent van openslaande deuren. Zo zorg je ervoor dat er op elk moment van de dag extra licht binnenvalt en dat het licht zich over de hele ruimte verspreid. En mooi meegenomen: zo’n dakraam krijgt ook meteen frisse lucht. Hallo, extra levenscomfort!

Naast deuren heeft de vloer ook veel invloed

Heb je een kleine en lage woonkamer? Leg de laminaat- of houten vloer altijd in de lengterichting de muur en deuren. Dit zorgt er namelijk voor dat de kamer een stuk dieper lijkt, zonder dat je de grootte van de kamer verandert. Heb je een huis met smalle kamers? Leg de vloer dan wijd neer om hem groter te laten lijken. Ook kunt je kiezen voor een gietvloer of een naadloze vloer om een ​​optisch grotere ruimte te creëren. Wanneer je dus niet helemaal tevreden bent met de grootte van je huis, kun je het beste gaan beginnen met je vloer. Dit kan namelijk al voor een enorm verschil zorgen!

Hoge deuren en meubels is een must voor ruimte

Bovendien kun je ook in de hoogte gaan werken voor het creëren van een grotere kamer. Hang planken op, installeer smalle maar hoge wandkasten of opbergmeubels aan de muren. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar je kunt er ook veel boeken, accessoires, planten, speelgoed of servies tegelijk in opbergen. Dingen die  anders in een kast op de vloer geplaatst zouden kunnen worden, kunnen nu hier op geplaatst worden. Dit bespaart direct veel ruimte op de vloer, en lijkt je woning dus gelijk een stuk groter! Hang ook bijvoorbeeld wandkasten aan de muur of kies voor kasten met slanke pootjes. Dit zorgt ervoor dat ze lijken te zweven in de ruimte.

Opruimen zorgt ook voor ruimte

Als de zolder snel donker en benauwd kan worden, kan een open ruimte hier ook uitkomst bieden. Je krijgt dus meteen een enorme hoeveelheid natuurlijk licht. Niet alleen voelt de loft groter en ruimer aan, het heeft ook een heel ander karakter. Warm, open en helder. Zo wordt de zolder een mooie, lichte plek waar je knusse hoekjes of een slaapplek kunt maken. Zorg er dus voor dat je zo min mogelijk rommel hier hebt staan en gooi vooral dingen weg die je niet meer gebruikt. Dit laat een kamer namelijk alleen maar kleiner lijken!

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren? Zorg ervoor dat je op deze zaken let!

Als je bezig bent met een verbouwingsproject, een grote schoonmaak of een ander project waarbij veel afval vrijkomt, kan het huren van een...

Lees meer

Dakgoot schoonmaken? Dit zijn de zaken waar je op moet letten!

Dakgoten zijn een essentieel onderdeel van je huis dat vaak over het hoofd wordt gezien totdat er zich problemen voordoen. Het is belangrijk om...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden