Eco steigerhout

Tips om een vijver te maken in de tuin

Tips om een vijver te maken in de tuin

Geplaatst op

Een vijver aanleggen in je eigen tuin hoeft niet veel werk te zijn. Wel is het verstandig om dit goed voor te bereiden en eventueel hulptroepen klaar te hebben staan. Daarnaast moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je de juiste materialen in huis hebt. Dit zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt met het maken van een vijver in de tuin. Hier zul je vast nog jaren plezier aan gaan beleven.

Zo leg je een vijver aan

Bij een vijver aanleggen begin je altijd eerst met het maken van een tekening. Je gaat namelijk aan de slag met het opmeten van de tuin. Vervolgens kun je gaan kijken op het internet of in de winkel welke modellen vijvers er beschikbaar zijn. Ook moet je 3m tape gebruiken om alles goed vast te kunnen maken. Daarnaast is het ook slim om vooraf te gaan kijken waar de mogelijkheden zijn voor stroom en water. De meeste mensen kiezen namelijk ook voor een fontein in de vijver naast de vijverpomp die al aangelegd moet worden. Je wilt het natuurlijk ook nog netjes weggelegd hebben. Natuurlijk moet je ook even kijken naar de ligging van de tuin. Het is wel fijn als de vijver op een plek ligt waar hij goed tot zijn recht komt.

Dit is waar je op moet letten

Bij het aanleggen van de vijver heb je de juiste materialen nodig. Wanneer je de vijver in de buurt van bijvoorbeeld een boom legt, is het verstandig om een worteldoek onder de vijver te leggen. Een worteldoek beschermt de vijverbak tegen wortels die door de vijver heen kunnen groeien. Daarnaast is het ook verstandig om een beschermend folie in de vijverbak te plakken. Dit wordt in de meeste gevallen bij de aankoop meegeleverd. Informeer hier wel altijd naar zodat je niet voor een verrassing staat tijdens de aanleg. Zorg ervoor dat alles goed in de grond verwerkt is. Zo voorkom je dat huisdieren of andere beesten aan de kabels kunnen komen. Natuurlijk is het ook wel leuk om er wat groen omheen te plaatsen. Pas wel op dat je dit niet te veel doet want dan valt de vijver in het niet.

Zo kun je optimaal genieten van een vijver in de tuin

Natuurlijk is het na het aanleggen van de vijver nog lang niet klaar. Veel mensen kiezen ervoor om ook waterplanten aan te schaffen. Deze kun je in de vijver leggen en zullen dan langzaamaan gaan groeien. Daarnaast zou je ook nog voor vissen in de vijver kunnen kiezen. Dit zorgt er weer voor dat er wat leven in de vijver komt. Sommige mensen vinden het ook mooi om een fontein aan te leggen. Vaak kun je dit bij de lokale tuinwinkel of op het internet wel vinden. Zorg wel dat dit goed aangesloten wordt voor een optimale werking. Het is belangrijk dat je jezelf in de tuin kunt ontspannen. Vaak heeft het geluid van water in een vijver een rustgevende werking op mensen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden