Het internet staat er boordevol mee, ideeën voor het maken van je eigen tuinhuisje. Het is verstandig om ruim van tevoren je spullen te halen bij de bouwmarkt als je zelf een tuinhuisje wilt maken. Vervolgens moet je ook een aantal mensen die je meehelpen met de bouw van het tuinhuisje. Natuurlijk is er ook iemand nodig die toezicht houdt over of alles goed gaat. 

De voorbereiding op het bouwen van een tuinhuisje

Een goede voorbereiding is het halve werk net als met iedere andere klus. Het is dus belangrijk dat je een lijstje maakt waarmee je jouw spullen kunt halen bij de Bouwmarkt. Ook is het verstandig om vooraf alvast de maten op te nemen zodat je niets tekort komt. Daarnaast moet er een planning gemaakt worden voor de hulptroepen die je komen helpen. Het is namelijk een grote klus die wel enkele dagen kan duren. Alle helpende handjes die je kunt krijgen zijn mooi meegenomen. Het bouwen van een tuinhuisje gaat immers niet in je eentje. Zorg er ook altijd ervoor dat je wat extra materialen hebt zodat er een foutje gemaakt kan worden. Dit zorgt ervoor dat je niet stil hoeft te staan als het materiaal op is.

Zo ga je te werk met het bouwen van een tuinhuis

Het is belangrijk dat je eerst zorgt voor de juiste afmetingen in de tuin. Het is wellicht verstandig om met paaltjes het werkgebied af te zetten. Ook dien je een goede fundering aan te leggen die minimaal 30cm diep is. Let wel op dat de vloer waterpas is want dit kun je later niet meer wijzigen. De meeste mensen beginnen met het frame. Dit zijn dus alle balken die je nodig hebt waar je later een dak op kunt plaatsen of de ramen in doet. Als de fundering staat kun je beginnen met het monteren van het dak. Dit is meestal tweedelig en kan makkelijk bovenop het frame geplaatst worden. Vervolgens plaats je de ramen als je deze in je tuinhuis wil hebben. Als laatste plaats je natuurlijk nog de deur en monteer je eventueel een slot daarin. Dit is de basis voor het bouwen van een tuinhuis en zo zou je hem wellicht al kunnen gebruiken.

Een aantal extra tips

Als aanvulling op de voorgaande stappen zou je er nog voor kunnen kiezen om kozijnen te maken. Deze zijn vaak duur en daarom kiest niet iedereen daarvoor. Het geeft echter wel een leuke sfeer aan het geheel. Ook kun je nu beginnen met het inrichten van de ruimte. Wanneer je ook stroom in deze ruimte wil hebben dien je dit gelijktijdig met de fundering te regelen. Als alles dichtgetimmerd is kan je het namelijk niet meer wegwerken en dan wordt het lelijk van binnen. Eventueel zou je ook nog planken kunnen monteren om spullen op te zetten. Zo heb je een mooie opbergruimte en ook een praktisch tuinhuis. Als laatste zou je nog alles kunnen gaan schilderen indien je dit mooi vindt.