Eco steigerhout

Tips om de tuin kindvriendelijk te maken

Tips om de tuin kindvriendelijk te maken

Geplaatst op

Er zijn verschillende manieren om je tuin kindvriendelijker te maken. Zo kun je ervoor zorgen dat zij hun eigen deel van de tuin krijgen waarin zij mogen spelen. Echter kun je er ook voor kiezen om de tuin af te zetten met kleine hekken. Zo weten de kinderen meteen dat ze niet op die plek mogen komen. Daarnaast zou je ook duidelijke afspraken kunnen maken met de kinderen over wat wel en wat niet mag.

Kinderen een eigen plek geven in de tuin

Steeds meer mensen kiezen ervoor om kinderen hun eigen plek te geven in de tuin. Zo zien we in de meeste tuinen verschillende speeltoestellen voor de kinderen te staan. Vaak is dit achter in de tuin zodat kinderen weten waar zij mogen spelen. Ook komt het vaker voor dat er bijvoorbeeld een grasveld in de tuin ligt. Hiermee kunnen kinderen in de tuin spelen en bijvoorbeeld gaan voetballen. Wel is het verstandig om dan ook doeltjes te kopen zodat ze kunnen scoren. Anders gaat de bal overal naar toe en beschadigt het wellicht de rest van de tuin. Kinderen vinden het meestal fijn om in de zon te spelen terwijl jij liever buiten in de zon een boekje leest. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je de tuin gaat indelen.

Kindvriendelijke inspiratie voor in de tuin

Op het internet kun je verschillende voorbeelden van een kindvriendelijke tuin vinden. Zo wordt er meestal gekozen voor een zithoekje met eventueel een zandbak waarin de kinderen zich kunnen vermaken. Wanneer ze wat ouder zijn wordt er vaak gekozen voor speeltoestellen zoals bijvoorbeeld een schommel of hut. Hierin kunnen de wat oudere kinderen helemaal opgaan en in de hut kunnen ze zichzelf weer terugtrekken. Als ze boven de 12 jaar zijn dan zijn ze al onderweg naar de stap om volwassen te worden. Vaak vinden ze het dan ook leuk om in een hangstoel of hangmat rond te kunnen gaan in de tuin. Daarnaast kan het leuk zijn om samen een moestuin te beginnen. Op deze leeftijd doen ze toch al wat meer met de ouders en zo leer je ze ook meteen hun eigen groente en fruit te verbouwen.

Hoe maak je het kinderen naar hun zin?

De meeste kinderen tot een jaartje of 12 willen hun eigen speelplek hebben. Natuurlijk moeten zij hier ook vrienden kunnen ontvangen. Het is dus verstandig om de ruimte zo in te delen dat een kind kan spelen en dat ze iets kunnen eten en drinken. Ook is het leuk om een speeltent in de tuin te plaatsen. Hierin kunnen zij zich dan verstoppen of spelen met hun vrienden of vriendinnen. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om een houten zandbak te plaatsen. Hier kunnen ze lekker zitten, maar ook mooie kastelen in het zand maken. Daarnaast mag stoepkrijt ook niet ontbreken aan de perfecte speeltuin. Er zijn 1001 ideeën om een praktische, maar ook vermakelijke tuin te maken voor ouders en kinderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden