Eco steigerhout

Stressloos en ecologisch verhuizen doe je zo!

Stressloos en ecologisch verhuizen doe je zo!

Geplaatst op

Verhuizen is nogal een ding. Het kan – vooral als je niet op tijd begint met inpakken – nogal hectisch en overweldigend zijn. Opeens kom je erachter dat je toch wel erg veel spullen bezit. Een logische manier van inpakken, tips voor de dag van de verhuizing en wat goede voorbereiding zijn geen overbodige luxe. We geven je daarom een aantal tips zodat je zo stressloos mogelijk verhuist. 

Zoek je spullen alvast uit: houd het ecologisch

Alles uit een kast halen en meteen in de eerste de beste verhuisdoos die je tegenkomt stoppen kan, maar is vooral voor het uitpakken geen fijne methode. Ik raad je dan ook sterk aan om voordat je spullen in dozen verdwijnen eerst eens goed op te ruimen. Bepaal bij elk “artikel” of je deze wel of niet wilt hebben en wilt meeverhuizen naar het andere huis. Komt je eigen huis in de verkoop? De makelaar komt altijd langs voor makelaarsfoto’s. Zorg ervoor dat je dit als deadline stelt om in ieder geval je spullen uit te zoeken. Spullen waarvan je zeker weet dat je die in de komende weken/maanden niet gaat gebruiken zou je alvast in een doos  kunnen stoppen. De spullen hoef je niet weg te gooien, schenk ze aan een goed doel of verkoop ze. Ze hoeven er geen nieuwe extra gemaakt te worden. Dat is wel zo ecologisch!

Houd echte kostbare items veilig

Een kostbare armband om ring ergens in een doos of tas gooien? Niet slim. Vaak vergeet je waar je dit hebt opgeborgen en kan het zelfs zijn dat je het met uitpakken over het hoofd ziet. Het beste is om kostbare items, zoals je sieraden bijvoorbeeld in een kistje bij je ouders te leggen of iemand anders die je erg vertrouwt. Wil je dit liever niet? Zorg er dan echt voor dat alles 1 plek heeft en je dit makkelijk kunt terugvinden.  

Haal meubels op tijd uit elkaar: bespaar het milieu

Je vergist je in de tijd dat het uit elkaar halen van een kinderbedje of wat voor meubel dan ook kost. Mijn tip is om een week voordat je echt gaat verhuizen boven alle meubels zoveel mogelijk al uit elkaar haalt. Een week op een matras in de woonkamer slapen is dan een goede optie. Je kunt ze prima op een ecologische wijze nogmaals gebruiken. 

Zet een professioneel verhuisbedrijf in

Onderschat de verhuisdag niet. Het is zwaar en je moet de vrachtwagen ook logisch indelen. Professionele verhuizers is dan alles wat je nodig hebt! Deze mensen verhuizen dagelijks de spullen van erg veel mensen en weten precies hoe en wat! Schakel bijvoorbeeld verhuisbedrijf Delft in!

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren? Zorg ervoor dat je op deze zaken let!

Als je bezig bent met een verbouwingsproject, een grote schoonmaak of een ander project waarbij veel afval vrijkomt, kan het huren van een...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het huren van een afvalcontainer?

Het huren van een container kan een handige oplossing zijn voor het efficiënt en verantwoordelijk afvoeren van verschillende soorten afval. Of je nu...

Lees meer

Dakgoot schoonmaken? Dit zijn de zaken waar je op moet letten!

Dakgoten zijn een essentieel onderdeel van je huis dat vaak over het hoofd wordt gezien totdat er zich problemen voordoen. Het is belangrijk om...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden