Eco steigerhout

Steigerhout en nieuwbouw, goede combinatie?

Steigerhout en nieuwbouw, goede combinatie?

Geplaatst op

Houten elementen zijn niet meer weg te denken uit onze woningen. Dit was vroeger al het geval maar tegenwoordig is hout zelfs onmisbaar in een woning om een industriële sfeer te creëren. Zeker oud doorleefd hout zoals eiken wagondelen of eiken gebinten zie je veelvuldig terugkomen in onze interieurs. Of het nu nieuwbouw of renovatie betreft we hebben doorleefd hout nodig om een bepaald gevoel in ons interieur te bewerkstelligen. Maar kunnen we dat gevoel ook creëren in een nieuwbouwwoning met steigerhout? Beide zijn of bestaan uit het algemeen nieuwe materialen. Hoe boetseren we daarmee die warme industriële sfeer?

Type nieuwbouw

Het type nieuwbouwwoning kan enorm verschillen tot elkaar en niet elk type woning is geschikt voor doorleefd hout. Denk aan een klein appartement met gipsplaten binnenwanden met kunststof of aluminium kozijnen. Of juist aan een vrijstaande woning in een Engelse sfeer. Toch kan je met een beetje creativiteit in elk type woning die industriële sfeer creëren. Wel is uw nieuwbouwwoning stucen essentieel voor de setting in deze sfeer. Daarna kunt u het beste voor airless latex spuitwerk kiezen. Latex spuiten is vele malen strakker dan ouderwets rollen en ook een stuk sneller overigens. 

Nieuw of gebruikt steigerhout?

Als uw wanden en/of plafonds eenmaal superstrak en wit zijn kleurt gebruikt steigerhout natuurlijk het allerbeste op de spierwitte wanden. Denk aan een hangende steigerhouten schuifdeur of een mooie buffetkast van gebruikt steigerhout. Natuurlijk zou u ook nieuw steigerhout kunnen gebruiken, dit is voor het kleurcontrast echter minder mooi dan gebruikt steigerhout. Al zou u het nieuwe steigerhout ook kunnen verouderen met een vernis of een hout wash olie. 

Conclusie

Steigerhout en nieuwbouw gaan zeker goed samen. Het is zelfs zo dat het in principe kostentechnisch ook een stuk interessanter is. Het stucen van nieuwbouw is goedkoop door het gebruik van dunpleister. En steigerhout is een stuk goedkoper dan een eiken wagondelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden