Eco steigerhout

Oude meubels opknappen: 3 tips

Oude meubels opknappen: 3 tips

Geplaatst op

Heb je nog een oude kast op de zolder staan? Of wil je jouw oude wiegje graag nog een keer gebruiken? Tegenwoordig is het helemaal hip om oude meubels op te knappen. Zo kun je je interieur op een makkelijke manier een nieuwe en unieke look geven.Het opknappen van de meubels kost soms wat tijd, maar dan heb je ook wat. In dit artikel geven we je drie tips die je kunnen helpen bij het opknappen van die oude kast of dat leuke wiegje. 

Een nieuw kleurtje

Het opknappen van een oud meubel hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Soms is het al genoeg om een nieuw likje verf aan te brengen. Het is belangrijk dat je de oude kast of ander meubelstuk voor het verven goed schuurt. Anders blijft de verf waarschijnlijk niet goed zitten. Er zijn daarnaast ook speciale verfsoorten in de winkel verkrijgbaar voor het opknappen van meubels. Denk bijvoorbeeld aan chalk paint. Dit is een dekkende verf speciaal ontwikkeld voor het verven van meubelstukken. Zonder te schuren kun je de verf aanbrengen op bijna alle materialen. 

Een antieke look

In plaats van het opknappen van een oud meubel kun je er ook voor kiezen om een meubelstuk een antieke look te geven. Vale kleuren en afgebladderde verf: dit zijn kenmerken die het meubel een eigen karakter geven. Zo komt het echt tot leven en geeft het een unieke touch in het interieur. Met verschillende verftechnieken kun je meubels een oude look geven. Al met een klein beetje witte verf geef je een oude kast of tafel al snel een brocante look. Je kunt natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen. Daarnaast is het ook leuk om de betonlook toe te passen. Dit kun je heel gemakkelijk creëren met beton cire

Meubels met elkaar combineren

Nog een echte trend van nu is het combineren van verschillende meubelstukken met elkaar. Zo 

zien we op Pinterest vaak genoeg hele leuke gecombineerde meubels voorbij komen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van verschillende kasten als één wandmeubel. Je kunt hiervoor twee meubels opknappen, maar deze kun je natuurlijk ook kant-en-klaar uit de winkel halen. De meubelstukken hoeven niet helemaal hetzelfde te zijn, maar moeten wel bij elkaar passen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden