Er zijn verschillende manier om de tuin een persoonlijke sfeer te geven. Dit kun je doen door het plaatsen van bijvoorbeeld planten en bloemen. Echter kun je ook kiezen voor een mooie tuin vol met beelden. Daarnaast is een vijver een rustgevend element in de meeste tuinen. Ook kun je voor een goede schutting met mooie decoratie kiezen. Kortom genoeg keuzes voor iedereen! Als de tuin helemaal is ingericht, is het misschien een leuk idee om eens in je eigen tuin te kamperen.

Kamperen in de tuin

Niets is leuker voor volwassenen en kinderen dan in de eigen tuin te gaan kamperen. In de kampeerwinkel kun je hier verschillende artikelen voor kopen. Zo kun je bij de meeste winkels een tent kopen die je zelf makkelijk op kunt zetten in de tuin. Daarnaast is het hier ook mogelijk om een goede slaapzak te kopen. Je wil het immers niet koud hebben wanneer je in de tuin slaapt. Natuurlijk is het nog leuker als je de hele dag buiten door kunt brengen. Daarom verkopen ze ook een leuk gasstel waarmee je ‘s avonds een lekkere maaltijd kunt maken. Als je met kinderen bent is het ook leuk om marshmallows te branden aan het vuur in de tuin. Zorg wel altijd dat de veiligheid gewaarborgd is en dat er water in de buurt is.

Tips voor een kleine tuin

Wanneer je niet zo’n grote tuin hebt, is het belangrijk dat je elke centimeter kunt benutten. Vaak zit je wel met inkijk in de tuin, maar dit kun je voorkomen door het plaatsen van een hogere schutting. Let wel op dat dit mag bij jou in de gemeente. Het is namelijk niet in elke gemeente toegestaan. Daarnaast kun je er voor kiezen om een klimop te plaatsen tegen de schutting. Zo heb je toch wat mooi groens in de tuin. Eventueel kun je tegen de schutting ook schilderijen of andere decoratie plaatsen wanneer je niet zo van het groen bent. Door een hoogteverschil in de tuin te maken, kun je een bepaald gedeelte net even die extra aandacht geven die het verdient. Op deze manier maak je van een kleine tuin toch een grotere tuin althans voor het oog. Ook is het verstandig om een compact en praktische tuinset te kopen. 

Zo kom je tot rust in de tuin

Door een tuin goed en overzichtelijk in te richten, kun je pas echt tot rust komen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat er een plek is waar je lekker kunt zonnen. Daarnaast wil je tijdens de hitte dagen ook lekker overdekt in de schaduw kunnen zitten. Door het aanleggen van zonwering kun je dit voor elkaar krijgen. Eventueel is een overkapping ook een idee om de warmte van de zon buiten te houden. Ook kun je een vijver in de tuin plaatsen met wat mooi rotsen ernaast. Dit zorgt ervoor dat tuin zen oogt en je kan jezelf dan ook echt ontspannen. Ook is het slim om te kiezen voor planten in plaats van bloemen. Zo heb je minder onderhoud aan de tuin.