Eco komt van ecologisch en staat helemaal in het teken van een groene planeet. Het is bijzonder belangrijk dat mensen veel ecologischer gaan leven, omdat de aarde de laatste jaren behoorlijk wat te verduren heeft gehad (meer dan 100 jaar). In deze blog gaan meer vertellen over wat je kunt doen in je interieur om te zorgen dat het lekker eco wordt. Check onze tips en doe er je voordeel mee. 

Leuke tips voor een nieuw eco interieur 

In het onderstaande willen we graag inspireren om een mooi nieuw eco interieur te kunnen maken. Je kunt je vanuit allerlei richtingen laten inspireren om zo te komen tot jouw woonidee, dat past bij de moderne tijd. Hieronder wat stijltips: 

Een landelijke stijl. Het is erg makkelijk om een landelijke stijl in te richten. Je hoeft alleen maar te kiezen voor boekenkasten gemaakt van hout en je hebt al snel een stijl te pakken die niet misstaan in bijvoorbeeld Engeland en de mediterraanse landen van Europa. Daar vinden we huisjes waarin het interieur gemaakt is van natuurlijke materialen. Het is mooi om in een woonkamer een landelijke boekenkast met deuren neer te zetten. Dat zorgt direct voor veel sfeer.

Minimalistische sfeer. Het is echt niet nodig, om een landelijke stijl te kiezen voor een ecologisch interieur. Je kunt ook gaan voor allerlei interessante steensoorten en dat is natuurlijk ook ecologisch want stenen winnen vervuilt immers nauwelijks. Natuursteen en aanverwanten zijn erg mooi in een kamer waarin je zo weinig mogelijk doet qua design, maar datgene wat je doet, doe je met volle overgave.

Conclusie 

We hebben gezien dat je allerlei leuke dingen kunt doen om je woning een ecologische twist te geven. Laat je vooral informeren door interieurexperts om zo de leukste interieurideeën te kunnen samenvatten in je ideale woonconcept. Succes met het designen en blijf onze blogs lezen!