Hout is het meest voorkomende natuurlijke materiaal dat wordt gebruikt als de componenten in je huis. Je realiseert je misschien dat veel delen van je huis van hout zijn gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld houten vloeren, meubels, deuren, pilaren en nog veel meer in huis hebben. Hoewel hout een hernieuwbaar materiaal is, moet je er rekening mee houden dat de hoeveelheid hout in het bos beperkt is. Overweeg dus om het houtafval te recyclen wanneer je je huis verbouwt. Het kan lastig zijn om het houtafval zelf te vervoeren. Daarom moet je container huren Hilversum inschakelen. Het containerverhuurbedrijf brengt dit houtafval naar het recyclingcentrum, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je het hele proces alleen moet doorlopen. Hoe kun je houten materialen dan goed recyclen? Hier zijn drie tips om dit te doen.

Gebruik een recycling service 

Als je net je huis hebt gerenoveerd, heb je mogelijk veel houtafval. Je kunt in de war raken over hoe je dit afval kunt afvoeren. Dat is geen groot probleem aangezien je container huren Utrecht kunt gebruiken. Je hoeft alleen al het houtafval in de container te laden. Vervolgens zal de werknemer van het verhuurbedrijf dit afval naar het recyclingcentrum brengen. Je kunt ook zoeken naar een recycling servicebedrijf in je woonplaats. Je kunt op internet surfen om diensten voor afvalbeheer te vinden. Verder kun je zoeken naar een sloopbedrijf voor het afvoeren van houtafval en ander bouwafval. Het recyclingbedrijf biedt meestal een ophaalservice aan. Ze gaan naar je huis om al het afval op te halen. Daarnaast kunnen er gespecialiseerde recyclers zijn die specifiek houtafval kunnen verwerken, zoals pallets of meubels.

De spijkers en schroeven verwijderen

Recyclingbedrijven accepteren meestal geen houtafval dat spijkers en schroeven bevat. Dus voordat je dit afval afvoert, moet je de spijkers en schroeven eruit trekken.Je kunt de spijkers verwijderen met behulp van het klauwuiteinde van de hamer. Trouwens, om de schroeven te verwijderen, kun je ook een schroevendraaier gebruiken. Door de spijkers en schroeven eruit te halen, is het hout klaar voor recycling. Wat als je deze bevestigingsmiddelen er niet uit kunt krijgen? Je dient dit houtafval dan naar de stortplaats te brengen, aangezien het niet kan worden gerecycled. Het is noodzakelijk om de regels voor recycling in je regio te kennen. Bovendien moet je het grote hout zagen voordat je het inlevert bij het recycle centrum.

Herbestemming en hergebruik van het houtafval

In plaats van het houtafval weg te gooien, kun je de houten planken die van goede kwaliteit zijn ook gewoon hergebruiken. Je kunt bijvoorbeeld houten planken gebruiken om nieuwe meubels te maken of een eenvoudige structuur in je huis te bouwen. Daarnaast kun je pallets naar het recyclingcentrum sturen. De oude pallet wordt daar omgevormd tot nieuwe pallets. Als je veel houtsnippers en zaagsel hebt, kun je deze ook gebruiken voor tuinmaterialen. Je kunt het zaagsel bijvoorbeeld op de grond strooien. Het zaagsel kan zo voorkomen dat er onkruid in je tuin groeit. Bovendien kun je de houtsnippers recyclen en gebruiken als bodembedekking voor bijvoorbeeld je hamster.