Eco steigerhout

Hoe verbeter ik de akoestiek in mijn woning?

Hoe verbeter ik de akoestiek in mijn woning?

Geplaatst op

Ben jij de galmende akoestiek in je woning ook zat? Kun je elkaar tijdens het eten niet goed verstaan omdat de kamer zoveel geluid weerkaatst? Dan is het tijd om er wat aan te doen. Gelukkig kan dit ook met akoestisch pleisterwerk. In deze blog gaan we je een aantal tips geven waarmee je gemakkelijk en snel een betere akoestiek in je woning kunt krijgen. Lees snel met ons mee en haal het maximale uit de tips! 

Vitrage

In een moderne kamer zien we steeds vaker dat vitrage ontbreekt. En dat is precies een van de oorzaken van een galmende kamer. Een goede akoestiek begint bij het plaatsen van een gedegen vitrage. Denk daarbij vooral aan gordijnen. Dit is een stof die ruimte inneemt en geluid als het ware vasthoudt. 

Vloerbedekking

Wanneer je alleen een betonvloer in je woning hebt liggen zonder vloerbedekking, dan zul je merken dat je woonkamer veel meer op klankkast lijkt, dan wanneer je gaat voor een mooi tapijt. Deze komen natuurlijk in diverse typen en er zit dus echt wel eentje bij die past bij jouw ideeën over modern interieurdesign. Laat je inspireren door een interieurarchitect hiervoor! 

Meubels 

Een minimalistisch ingerichte kamer is leuk, maar verwacht niet dat de akoestiek optimaal zal zijn. Want hoe leger een kamer, hoe meer hij galmt. Zet dus voldoende meubels in een kamer, het liefst een bank met een flinke omvang. Je zult zien dat de galmende kwaliteiten van de kamer snel minder worden.  

Akoestisch pleisterwerk

In kamers met een open plan, zien we steeds vaker akoestiek pleisterwerk. Dit is een geluidsabsorberende laag die op een plafond en de wanden van een kamer aangebracht kan worden. Het voordeel hiervan is dat je kamer niet meer zo galmt, want het geluid wordt dus opgenomen door de geluidsreducerende laag. Een hele verademing, zeker in interieurs met een moderne inrichting. Ook in restaurants of galeries is akoestisch pleisterwerk een uitkomst!

Gerelateerde berichten

Veelgestelde vragen over akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn een veelzijdige oplossing om geluidsproblemen in diverse ruimtes aan te pakken. Hier zijn antwoorden op enkele...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden