Eco steigerhout

Hoe richt ik mijn woning duurzaam in?

Hoe richt ik mijn woning duurzaam in?

Geplaatst op

Tegenwoordig is duurzaamheid en ecologisch wonen erg belangrijk en het zijn ook twee sleutelwoorden die we vaak terugzien in de marketing over verschillende producten en als het gaat over beter omgaan met het milieu en wat je dan allemaal kunt doen om dit ideaal te bereiken. Wij vonden het erg leuk om eens een blog te schrijven die ingaat op het idee dat je een woning duurzaam kunt inrichten met eenvoudige middelen. Dus lees  snel verder in deze blog om te ontdekken hoe je dit kunt doen en wat dat dan precies de voordelen zijn. 

Een duurzame vloer 

Wij vinden het erg belangrijk dat de basis van het interieur dat je gaat maken, helemaal in orde is en dat de vloer zeer duurzaam is met allerlei voordelen die daarbij komen kijken. Wij willen eigenlijk jouw de suggestie doen om eens je te verdiepen in de gietvloer. Dit is een vloer gemaakt van kunststof die bijzonder lang meegaat; wel meer dan 20 jaar; en zeer slijtvast is. Het is dus een vloer voor een behoorlijk lange tijd en op deze manier kun je echt wel spreken van een duurzame vloer. Er zijn onderzoeken gedaan naar de vervuiling die optreedt door een dergelijke vloer en dit bleek een zeer klein percentage dat te verwaarlozen is.

Goede isolatie in de muren 

Heel veel huizen missen een goede isolatie in de muren en dit heeft tot gevolg dat warmte of koelte die opgewekt wordt in de woning kan ontsnappen en dat er weer nieuwe energie nodig is om de temperatuur naar boven of naar beneden te krijgen in het pand. Op deze manier ga je eigenlijk energie verspillen die anders niet gebruikt had hoeven worden. 

Wat je kunt laten doen, is de muren een goede isolatie geven of dit uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf (dit laatste raden we je aan). Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om bepaalde parels in de muur te spuiten die uiteindelijk een isolerende laag gaan vormen. 

Op deze manier woon je ecologischer.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren? Zorg ervoor dat je op deze zaken let!

Als je bezig bent met een verbouwingsproject, een grote schoonmaak of een ander project waarbij veel afval vrijkomt, kan het huren van een...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het huren van een afvalcontainer?

Het huren van een container kan een handige oplossing zijn voor het efficiënt en verantwoordelijk afvoeren van verschillende soorten afval. Of je nu...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden