Eco steigerhout

Hoe richt ik een industrieel interieur in?

Hoe richt ik een industrieel interieur in?

Geplaatst op

Het is erg leuk om je huis opnieuw in te richten. Zeker als dit kan volgens de moderne woonstijlen. Een daarvan is de industriële stijl. Maar wat is dit voor stijl? In deze blog gaan we je uitleggen wat je in een industrieel interieur allemaal kunt zetten. Lees snel verder en wees creatief!

De basis

Wij vinden dat de basis voor een interieur met een industriële stijl, zeker genoemd moet worden: de gietvloer. Dit type vloer is industrieel van oudsher, je vindt deze vloer vaak in fabrieken. De gietvloer heeft een hoge slijtvastheid en is daarom zeer geschikt voor zowel een industriële setting als een residentiële. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een strak uiterlijk. Daardoor past hij in elk interieur. Dit is dus echt een vloer die je zou kunnen laten realiseren voor je industriële woning. Hij is er echt de basis voor.

Objecten en meubilair

De industriële stijl is een spannende stijl, je kunt allerlei industriële objecten van vroeger in je interieur kwijt. Deze vervullen dan de rol van eyecatcher. Daarnaast is er veel meubilair verkrijgbaar in de industriële stijl. De grote woonboulevards hebben daar speciale series voor ontwikkeld. Ga eens kijken en laat je inspireren. Het leuke van de industriële stijl is dat je ook kunt werken met bijzondere houtsoorten, zoals steigerhout en wrakhout.

Materialen

Grappig om te zien dat binnen de industriële stijl zoveel verschillende materialen gebruikt worden. Denk daarbij aan moderne materialen als beton en glas, maar ook staal en hout worden gebruikt binnen deze stijl. Ook roestig metaal zie je wel eens voorbij komen, we zeggen dan dat het object met de roest een bepaald patina heeft. Dit patina geeft extra sfeer aan je woning. Hoe definieer we patina? Als de levenssporen van het object!

Conclusie

In deze blog hebben we geprobeerd een aantal tips te geven waarmee jij een industrieel interieur kunt inrichten. Laat ons je blijven inspireren met onze blogs. Blijf ons volgen en wees creatief met de tips. Veel plezier met het inrichten van je nieuwe woning.

Gerelateerde berichten

Veelgestelde vragen over akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn een veelzijdige oplossing om geluidsproblemen in diverse ruimtes aan te pakken. Hier zijn antwoorden op enkele...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden