Eco steigerhout

Hoe moet je aluminium kozijnen schoonmaken?

Hoe moet je aluminium kozijnen schoonmaken?

Geplaatst op

Wij Nederlanders weten als geen ander dat het klimaat in Nederland ontzettend wisselvallig is. Het ene moment is het zonnig en warm, terwijl het daarna snel omslaat tot heftige regenbuien en windstoten. Doordat het weer in ons kikkerlandje zo onvoorspelbaar is zal je jouw prachtige aluminium kozijnen regelmatig moeten schoonmaken. Naast de ramen is dit namelijk één van de eerste plekken waar zand, bladeren en groene aanslag zich graag verzamelen. Toch kan het reinigen van de kozijnen lastig zijn. Je kunt immers niet alle reinigingsmiddelen gebruiken, omdat dit schadelijk kan zijn. In deze blog vertellen wij je dan ook graag hoe je het beste jouw aluminium kozijnen kunt schoonmaken.  

Verlengt de levensduur 

Wist je dat het reinigen van aluminium kozijnen een groot voordeel met zich meebrengt? Het ziet er niet alleen netter uit, maar verlengt ook direct de levensduur. Door al het vuil regelmatig van de kozijnen te verwijderen zorg je er direct voor dat het zijn optimale conditie behoudt. Niet voor niets adviseren specialisten om ieder seizoen de aluminium kozijnen schoon te maken. Daarnaast zorgt de reinigingsbeurt ervoor dat je minder snel last hebt van mankementen. Viezigheid kan zich namelijk ophopen in scharnieren of kanteldelen, waardoor deze stroef gaan draaien en sneller gaan slijten. Iets waar jij zeker niet op zit te wachten! 

Open Zwart Metalen Omlijst Helder Glazen Raam In De Buurt Van Planten

Juiste manier van schoonmaken 

Nu je weet waarom het belangrijk is om regelmatig jouw aluminium kozijnen schoon te maken, is het tijd om de juiste manier van reinigen te behandelen. Zoals eerder genoemd kan je niet alle reinigingsmiddelen gebruiken. De voornaamste reden hiervoor is dat sommige producten te agressief zijn en hierdoor de kozijnen kunnen beschadigen. Om dit te voorkomen kan je dan ook het beste onze vier tips opvolgen: 

  1. Verwijder eerst al het vuil, bladeren en groene aanslag van de kozijnen met lauw water. 
  1. Gebruik altijd een mild reinigingsmiddel en een zachte doek voor de schoonmaak van de kozijnen en aluminium deuren. Gebruik geen schuurspons en geen bijtende middelen, zoals: bleek, wasbenzine of chloor. Dit kan de aluminium kozijnen drastisch beschadigen. 
  1. Verwijder alle zichtbare vuilstrepen met een speciale aluminium reiniger. Dit product is bij iedere bouwmarkt te koop. 
  1. Was de aluminium kozijnen altijd na met water en eventueel een vuilafstotende shampoo. 

Zoals je kunt lezen is het reinigen van aluminium kozijnen niet ingewikkeld. Je moet slechts rekening houden met de reinigingsproducten die je wilt gaan gebruiken om schade te voorkomen. Na het schoonmaken zijn jouw kozijnen zeker weten weer de blikvanger van de buurt. Geef de aluminium kozijnen snel een poetsbeurt en voorkom dat ze gebreken krijgen! 

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren? Zorg ervoor dat je op deze zaken let!

Als je bezig bent met een verbouwingsproject, een grote schoonmaak of een ander project waarbij veel afval vrijkomt, kan het huren van een...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het huren van een afvalcontainer?

Het huren van een container kan een handige oplossing zijn voor het efficiënt en verantwoordelijk afvoeren van verschillende soorten afval. Of je nu...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden