Eco steigerhout

Hoe kan je je tuin strak en stijlvol inrichten?

Hoe kan je je tuin strak en stijlvol inrichten?

Geplaatst op

Een strakke en stijlvolle tuin is voor iedereen wat anders. Je kunt dit dus ook op verschillende manieren aanpakken. De een kiest namelijk voor een tuin met veel groen en symmetrie tussen de platen. Waar de ander juist weer kiest voor weinig groen en strakke meubels of een loungeset. Het is dus net waar je zelf van houdt.

Een haag planten in de tuin

Je kunt bij lokale tuinzaak of op het internet een kant en klaar haag bestellen. Deze kun je zoals de naam al doet vermoeden direct in de grond plaatsen. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch. Zo kun je ervoor zorgen dat buren niet meer in de tuin kunnen kijken. Het is als het ware een vervanger voor een schutting. Daarnaast zijn ze oersterk waardoor je er weinig onderhoud aan hebt. Toch voelen mensen zich verbonden met de natuur als zij een haag geplant hebben. Afhankelijk van de soort haag die je kiest heb je het hele jaar een mooie kleur. De kwaliteit van deze planten is langdurig waardoor het slechts een eenmalige investering vraagt. Wel willen ze zo af en toe wat water hebben. Als het lang niet geregend heeft, is het verstandig om de hagen wat water bij te geven.

Zelf je tuin opknappen op een goedkope manier

Het hoeft niet duur te zijn om je eigen tuin op te knappen. Het begint namelijk met een mooi ontwerp waarin de afmetingen van de tuin staan. Vervolgens kun je op het internet veel tweedehands artikelen voor in de tuin vinden. Vaak zijn deze nog in zeer goede staat waardoor je een hoop geld kunt besparen. Eventueel kun je met oude materialen een hek of bak maken voor bijvoorbeeld een moestuin. Een schutting is in de meeste gevallen nog in goede staat. Deze heeft dan ook vaak alleen wat verf of beits nodig. Het goed schoonmaken van tegels en andere bestrating geeft ook al een andere beleving. Hiervoor is het niet noodzakelijk om nieuwe tegels of bestrating te bestellen. Als je op tijd alles snoeit dan blijft de tuin ook mooi ogen.

Op deze manier pleeg je onderhoud aan de tuin

Een tuin vraagt nu eenmaal onderhoud. Afhankelijk van de planten, hagen of bloemen die je hebt moet je dit dus goed bijhouden. Zo is het verstandig om 1 a 2 keer per jaar alles goed strak te snoeien. Op deze manier zie je dat de tuin bijgehouden is en oogt het ook weer lekker fris en strak. Daarnaast zul je vanaf de lente regelmatig het onkruid moeten verwijderen. Wanneer je dit op tijd doet zal je merken dat het geen groot werk is. Ook kun je hier bestrijdingsmiddelen voor kopen. Deze zorgen ervoor dat het onkruid als het ware afsterft. Als je een gazon hebt moet je dit ook regelmatig een maaibeurt geven. Dit zorgt ervoor dat je een strakke en stijlvolle tuin krijgt. Ook kan het met de seizoenen leuk zijn om wat nieuwe kleuren in de tuin aan te brengen. De meeste kiezen daarom voor seizoensplanten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden