Je kunt je woning zien als een woonmachine die je op een ecologische manier draaiende wil houden. Dan is het natuurlijk bijzonder belangrijk dat je de juiste stappen neemt om te zorgen dat dit ook daadwerkelijk het geval is en blijft. Vandaag nemen we met jou een 

anti kalk strategie door. Wat is dit precies? Wat heb je eraan? Kost het veel geld? Allemaal vragen die er toe doen. Zo komen aanbod in deze blog, dus lees snel verder. 

Een anti kalk strategie voor thuis 

Wanneer je een woning hebt die goed functioneert, dan wil je dit natuurlijk graag zo houden. Helaas is het in sommige gevallen zo, dat een woning minder goed gaat functioneren naarmate de tijd verstrijkt. Dit is niet per se door toedoen van de bewoners, maar eerder door externe factoren zoals kalkaanslag. Dit komt voor in gebieden waar hard water, of wel water met veel kalk aanwezig is. Na verloop van tijd gaat de kalk zich ophopen in leidingen in de woning. Het wil ook voorkomen dat kalk in apparaten gaat zitten waar water doorheen gaat. Denk bijvoorbeeld aan koffiezetapparaten en waterkokers, maar ook duurdere vaatwasser en de wasmachine zijn niet veilig voor kalkaanslag. Gelukkig is er wel een oplossing: een anti kalk strategie. Wat houdt deze strategie in? Denk aan het volgende: 

  • Je sluit een waterontharder aan op de hoofdleiding voor het water in de meterkast. Dit ding zorgt ervoor dat kalkaanslag zich niet vormt of veel minder. We raden je aan voor een magnetische waterontharder te gaan. Dit ding zorgt ervoor met magnetische straling dat kalk in het water blijft zitten. Het gaat zich niet hechten aan oppervlakken in je woning. 
  • Kalkaanslag die zich al op gehoopt heeft in je woning, kun je gemakkelijk met azijn en water verwijderen. Zo is het erg gemakkelijk om een douchekop, wasmachine of koffiezetapparaat met warm water en azijn kalkaanslag vrij te maken. 

Een waterontharder neemt je wat dat laatste punt betreft betreft heel veel werk uit handen. 

Ecologisch wonen door een waterontharder

Wanneer apparaten veel kalkaanslag in zich hebben dan gaan ze minder goed functioneren. Ook is het bekend dat er dan veel meer energie verbruikt wordt door deze dingen en dat is te zien aan het einde van de maand op de energierekening. Natuurlijk gaat je CO2-uitstoot dan omhoog wanneer dit verhoogde gebruik het geval is. Daarom is het erg slim om een waterontharder aan te schaffen zodat je op deze manier kunt zorgen dat je energiegebruik naar beneden gaat. Daarbij is het zo, dat apparaten die kalkaanslag vrij zijn ook veel langer meegaan.