Eco steigerhout

Het aanleggen van een nieuwe tuin

Het aanleggen van een nieuwe tuin

Geplaatst op

Ga jij zelf aan de slag met het aanleggen van jullie nieuwe tuin of laat je dit liever uitvoeren door een professioneel bedrijf? In dit artikel kom je achter de verschillende fases en werkzaamheden van een hovenier. Binnen een hoveniersbedrijf zijn vaak verschillende specialisaties te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een stratenmaker, een onderhoudsspecialist en iemand die gespecialiseerd is in elektra en beregening.

Het leeghalen van de tuin

Het opruimen en leeghalen van de tuin is de fase waarin het meeste geld bespaard kan worden. Bouwmaterialen en met name tegels zijn flink in prijs gestegen, het is dus raadzaam om een hoop materialen opnieuw te gebruiken in de nieuwe tuin. Wist je dat je tegels kunt schoonmaken en ondersteboven kunt plaatsen om ze een nieuw leven te geven. Het is tijdens deze periode de bedoeling dat er alleen nog zwarte of gele grond in de tuin aanwezig is, zo kan het bouwen direct van start. Mocht de tuin vol met afval liggen dan is het verstandig om een restafval container te huren, zo hoef je niet zelf op en neer te rijden met het vele afval.

De basis wordt gemaakt

Nu de tuin leeg is wordt de basis gelegd, hiermee bedoelen we dat het straatwerk gelegd wordt en de tuin echt vorm begint te krijgen. De verschillende plantvakken worden zichtbaar en het grasveld wordt omringd met banden. Na en tijdens het bestraten worden de grootste planten en bomen geplant en begint de tuin echt vorm te krijgen. Mochten jullie een automatisch beregeningssysteem in de tuin willen installeren, doe dit voordat de stratenmakers beginnen.

Het eindresultaat mag er zijn

Nadat alle grote beplanting staat en het straatwerk is afgerond is het tijd om de grasmatten te leggen en de tuin te voorzien van alle beplanting. Hopelijk hebben jullie een groot aantal verschillende kleuren die te bezichtigen zijn vanuit jullie zithoek. Nu is het alleen nog een leuke tuinset bestellen en een prachtige barbeque. Op deze manier genieten jullie binnen no time van een heerlijk diner met vrienden of familie. Deze beknopte samenvatting geeft de meeste werkzaamheden weer maar in de praktijk zijn deze veel uitgebreider. Ook is het verstandig om de verlichting en beregening te laten installeren door een professional.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden