Eco steigerhout

Gietvloer en hout: a match made in heaven!

Gietvloer en hout: a match made in heaven!

Geplaatst op

De gietvloer kennen we uit de industrie en medische context. Dit is niet voor niets, want de vloer is gemakkelijk schoon te maken en daardoor erg hygiënisch. In beide contexten is het zeer belangrijk dat dit het geval is. De laatste jaren is de gietvloer ook steeds vaker gezien in een residentiële setting. Deze blog gaat helemaal over die laatste. Lees snel verder om de multifunctionaliteit van dit type vloer te ontdekken. 

Makkelijk schoon te maken en flexibel

Vergeleken met een betonvloer, of een vloer van hout, is de gietvloer bijzonder makkelijk schoon te maken. Je vindt deze vloer dan ook in contexten waar hygiëne bijzonder belangrijk is. Denk daarbij aan een ziekenhuis of aan het laboratorium. Een gietvloer is gemaakt van kunststof en daardoor waterbestendig. Veel huiseigenaren zijn fan van deze vloer omdat deze makkelijk samen gaat met vloerverwarming. In vergelijking met een betonvloer, die in veel huizen nog steeds ligt, is de gietvloer flexibel, wat eigenlijk in de praktijk betekent dat de vloer meebeweegt met de warmtewerking als gevolg van de vloerverwarming die in veel moderne huizen ligt. Zo heb je niet dat de vloer scheurt, zoals een betonvloer dit wel doet.

Hout en een gietvloer

Er zijn twee materialen heel goed samen gaan, dat zijn beton en hout. Samen vormen ze vaak de basis voor een industrieel interieur. Nu is het zo, dat een gietvloer ook verkrijgbaar is in een betonlook, dat houdt in dat dit type vloer dus lijkt op een betonnen vloer. Het voordeel van de gietvloer is dat deze niet zo stoffig is, een betonvloer is dit wel. Wanneer je deze vloer combineert met hout, dan heb je een heel mooi industrieel design. Denk bijvoorbeeld aan steigerhouten kasten, die passen prachtig qua kleur bij de gietvloer. Ook meubels gemaakt van pallets zijn ideaal voor in een industrieel interieur. Pallets zijn al vanaf 10 euro per stuk te krijgen, waardoor je heel goedkoop een aantal meubels in elkaar kunt zetten. Bouwplannen hiervoor zijn op internet te vinden. Wanneer je niet zelf heel handig bent, dan kun je een handige oom of expert vragen je te helpen. Veel succes met het inrichten van je interieur. Blijf ons volgen voor meer interieurtips. 

Gerelateerde berichten

Veelgestelde vragen over akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn een veelzijdige oplossing om geluidsproblemen in diverse ruimtes aan te pakken. Hier zijn antwoorden op enkele...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden