Eco steigerhout

Een tuindesign laten ontwerpen

Een tuindesign laten ontwerpen

Geplaatst op

Wil jij jouw tuin een andere uitstraling geven en optimaal in de tuin kunnen genieten? Dan is het wellicht verstandig om een beroep te doen op de diensten van een tuinarchitect. Een tuinarchitect helpt namelijk met het opstellen van een praktisch tuindesign en geeft je hierbij ook advies over de tuin. Je weet op deze manier zeker dat jouw tuin voldoet aan al je wensen en eisen. Een tuinarchitect is een echte vakman en heeft net als andere vakmannen een speciale opleiding hiervoor afgerond. De tuinarchitect heeft de nodige kennis, ervaring en inzicht voor het opstellen van een prachtig design. Wil je weten wat een tuinarchitect precies doet? Onderstaand vertellen we er meer over!

Wat doet een tuinarchitect?

Een tuinarchitect bekijkt de ruimte die jij wilt laten ontwerpen. Hierbij gaat de tuinarchitect allereerst met jou in gesprek over de wensen en eisen die je stelt aan de tuin. Zo kan de architect dit op kaart zetten en eventuele mogelijkheden aan jouw voorleggen. De tuinarchitect weet precies waar bijvoorbeeld de loungeset neergezet moet worden en welke planten in de tuin moeten komen. Een tuin is een verlengstuk van je omgeving en het maken van een verbinding met jouw woonruimte, is voor de tuinarchitect het allerbelangrijkst. Het tuindesign wordt volledig door de architect ontworpen, maar hierbij wordt altijd rekening gehouden met jouw wensen en eisen.

Met het tuindesign wordt het onderhoud van de tuin ook een stuk makkelijker. Je bent met het tuindesign namelijk goed voorbereid op geschikt en efficiënt onderhoud. De tuinarchitect geeft hier ook waardevolle adviezen over!

De kosten van het inhuren

De kosten van een tuinarchitect liggen soms aan de hoge kant. Ze zijn namelijk afhankelijk van de tuin die je laat ontwerpen, maar ook afhankelijk van de grootte van jouw tuin. Wil je een tuindesign laten maken voor een tuin met 100 vierkante meter? Dan ben je ongeveer 200 tot 500 euro kwijt voor het ontwerp. Een tuindesign voor een grotere tuin kost vaak meer geld. Hoe groter je achter- of voortuin is, des te langer de vakman bezig is met het design en de uitvoer van het ontwerp.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden