Veel mensen denken dat het moeilijk is om ecologisch te wonen. Dat is niet per se helemaal waar. Er zijn een aantal zaken die je kunt doen om het makkelijker te maken om je ecologische voetafdruk te verkleinen. We nemen in deze blog een aantal tips met je door waarmee jij je voordeel kunt. Ben je na het lezen van deze blog nog niet uitgelezen, dan is het erg leuk om nog eventjes verder te kijken op onze site. We hebben nog een aantal blogs waarmee we je willen inspireren. Meer weten? Kijk dan op www.rolluikenfabriek.nl.

Neem rolluiken 

In combinatie met dubbel of driedubbel glas is het erg slim om rolluiken te nemen. Deze zorgen voor een goede afsluiting van de ramen waardoor warmte en koude niet gemakkelijk door de ruiten heen kunnen. Dat is echt fijn in de zomer bijvoorbeeld wanneer de zon fel kan schijnen; de warmte heeft dan geen kans om binnen te komen omdat de rolluiken lekker naar beneden kunnen; zo blijft het koel binnen. 

In de winter werkt het ook isolerende, zo’n stel rolluiken voor de ramen. Het is dan moeilijker voor kou om je woonkamer binnen te komen. 

Kies voor een waterontharder 

Het is gemakkelijk om met een waterontharder te zorgen dat je ecologische kunt wonen. Een waterontharder zorgt er namelijk voor dat er geen kalkaanslag ontstaat in de verwarmingsinstallatie of in keukenapparatuur. Op deze manier zorgt de ontharder ervoor dat de apparaten goed blijven presteren, want apparaten waar kalkaanslag in zit, gaan op den duur veel minder goed werken en energie vreten. We raden je aan om te gaan voor een fysische waterontharder: een type dat werkt met magnetische straling. Raadpleeg experts op dit gebied over de toepassing in jouw woning. 

Dit waren zo wat eenvoudige tips die je thuis kunt toepassen. Veel plezier met de resultaten van de aanpassingen!