Beschik je ook over een je eigen hottub in je tuin? Een goed gebruik zorgt voor maximaal genieten in je mooi aangelegde tuin. Voor een goede werking van je hottub moet je wel met enkele belangrijke factoren rekening houden. Zeker met het soort hout dat je gebruikt om je warm bad in de tuin op de juiste manier te verwarmen. Want niet elke houtsoort is geschikt om in de kachel van je hottub te gebruiken. Daar heb je vooral een snel brandende houtsoort voor nodig. Welke soort hout gebruik je best in een hottub?

Snel brandende houtsoorten

In een hottub gebruik je snel brandende houtsoorten. Gebruik alleen droog hout dat niet geïmpregneerd of geverfd is en dus geen schadelijke stoffen bevat. Om het water snel op te warmen heb je veel hitte nodig. Snel brandend hout zorgt daar voor. Hou er zeker ook rekening mee dat dunne houtblokken sneller branden dan dikkere blokken. Gebruik dus altijd dun gekloofd hout. Goed en veilig hout heeft een FSC of PEFC-keurmerk.

Berkenhout

Deze snel brandende houtsoort heeft goede brandeigenschappen en kun je makkelijk aansteken, heeft een gezellig vlammenspel en een zuivere verbranding. Berkenhout veroorzaakt ook geen spetters.

Essenhout 

Deze harde en taaie houtsoort heeft de laagste vochtigheidsgraad van alle houtsoorten. Dit maakt van essenhout een geschikte houtsoort voor de hottub. Deze duurzame houtsoort ontvlamt makkelijk, is spatvrij en kapt makkelijk.

Gedroogd elzenhout

Is ideaal om het water van je hottub op temperatuur te brengen. Het zachte elzenhout ontbrandt makkelijk en snel.

Eikenhout 

Deze harde houtsoort brandt langer dan de zachtere houtsoorten. De ontbranding verloopt wel  minder makkelijk. Het heeft namelijk veel tijd nodig om te drogen.

Beukenhout

Beukenhout brandt lang en levert veel warmte. Wel stookt wel moeilijker dan de andere, vooral zachtere houtsoorten. Denk daarbij vooral aan berken- en elzenhout.

Deze houtsoorten zijn ongeschikt voor je hottub

Lange niet alle houtsoorten zijn dus geschikt voor het verwarmen van het water in je hottub. Dat is het geval voor traag brandend hout. Dat doet je kachel snel smeulen. Ook essen- en eikenhout verbranden langzamer.

Hottub kopen

Besloot je ook om een hottub te kopen om maximaal te ontspannen en te genieten in je eigen tuin? Overweeg dan zeker een hottub van Elite Wellness te kopen. Daar vind je ongetwijfeld de geschiktste hottub met de beste prijs-kwaliteitverhouding.