Eco steigerhout

De voordelen van led verlichting

De voordelen van led verlichting

Geplaatst op

Altijd al het gevoel gehad dat je iets miste in je interieur, maar kon je er net niet de vinger op leggen? Dan zou het zomaar eens kunnen dat dit probleem is opgelost na het ontdekken van led spots. Led spots zijn namelijk de finishing touch voor ieder interieur. Naast dat het gebruik van deze verlichting er voor het oog prachtig uitziet, zijn er nog veel meer voordelen. Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

Laag energieverbruik

Wist je dat het energieverbruik van led spots een stuk lager is dan bij vele andere soorten verlichting. Zo is een ledlamp ongeveer 10 keer zuiniger dan een halogeenlamp. Stel je eens voor dat je de meeste lampen in je huis zou vervangen voor led spots. Dit leidt dan al gauw tot een besparing van vele tientallen euro’s per jaar. Een ander bijkomend voordeel is dat led spots niet onaangenaam heet worden wanneer ze een tijdje aan staan. Hierdoor is de kans dat je je aan een led spot zult branden is dus ook vele malen kleiner.

Overal te plaatsen

Led spots zijn als het ware de kameleons onder de lampen. Ze zijn letterlijk overal te plaatsen en vallen eigenlijk altijd mooi weg in de omgeving. Je kunt ze plaatsen in de badkamer, keuken of je toilet. Maar zelfs buiten komt de led spots prima tot zijn recht. Je kunt ze bijvoorbeeld in je tuin vanaf de grond omhoog laten schijnen tegen de muur. Of je gebruikt ze om de prachtige nieuwe plant in de spotlight te zetten. Het is allemaal mogelijk. Daarnaast is de led spot ook nog eens verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en varianten. Dit maakt dan ook dat er altijd wel één tussen zit die aan jouw wensen voldoet!

Lange levensduur

Naast het eerder genoemde voordeel met betrekking tot het lage energieverbruik van led verlichting, is er nog een ander opvallend voordeel. Led spots hebben namelijk een relatief zeer lange levensduur ten opzichte van andere lampen. Zo gaan led lampen tot wel ruim 20 jaar mee. Dit maakt de led spot dan ook een duurzame keus voor jouw interieur én voor de portemonnee.

Sfeer

Tot slot is het gebruik van led spots ideaal voor mensen die graag wat sfeer willen aanbrengen. Door gebruik te maken van een dimbare led spot kun je enorm veel sfeer creëren in en om het huis. Heerlijk tijdens de donkere dagen voor Kerst. Daarentegen kun je de verlichting ook juist op een felle stand zetten op de momenten dat je geconcentreerd bezig moet zijn. Dat is met al dat thuiswerken van tegenwoordig natuurlijk ook niet onbelangrijk. Al met al genoeg voordelen voor de aanschaf van led spots. Wanneer stap jij over op led verlichting?

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden