Eco steigerhout

Betonpoeren voor een gemakkelijke fundering

Betonpoeren voor een gemakkelijke fundering

Geplaatst op

Met betonpoeren maak je een stabiele fundering voor bouwconstructies die een stevige basis nodig hebben. Hiervoor kan natuurlijk een compleet gemetselde fundering worden gemaakt maar waarom zou je zo moeilijk doen wanneer er een veel makkelijker oplossing voor handen is? Een simpele oplossing hiervoor is om een betonpoer te gebruiken. Bovendien is een poer vele malen goedkoper en kost het veel minder tijd. Een betonpoer is er in diverse vormen en maten dus voor ieder bouwwerk, hoe groot of zwaar deze ook mag zijn, is een passende betonpoer te vinden. Je bestelt deze makkelijk online en laat het, tegen een lage prijs, op iedere gewenste locatie afleveren.

Waarvoor een betonpoer gebruiken?

Zoals al aangegeven is een betonpoer voor diverse bouwwerken te gebruiken. Eigenlijk iedere constructie waarbij het bouwwerk rust op palen of staanders heeft een fundering nodig. Hierbij valt te denken aan een overkapping, carport, schuur, schutting of speeltoestel. Palen of staanders zijn veelal niet goed vast te zetten in de ondergrond. Op den duur kan een bouwconstructie hierdoor weg gaan zakken of scheef gaan staan. Een ander nadeel is dat het niet goed verankerd wordt. Bij harde wind kan de hele boel om waaien wat zelfs gevaarlijke situaties op kan leveren. Door een staander of paal op een betonpoer te bevestigen worden al deze ongemakken voorkomen. Omdat een betonpoer voor een gedeelte boven de grond uitsteekt zweeft de paal of staander als het ware erboven. Zo wordt deze ook beschermd tegen het vocht in de grond en gaan ze veel langer mee.

Plaatsen van een betonpoer

Het plaatsen van betonpoeren vraagt niet al teveel kennis. Hooguit wat spierkracht voor het graven van een gat waar de poer in komt te staan. Voor extra stabiliteit van de poer kan er onderin het gat een funderingstegel gelegd worden. Check of het waterpas en haaks staat en vul het gat op met snelcement of beton. Na een snelle droogtijd kan de staander of paal op de betonpoer vastgemaakt worden met speciaal bevestigingsmateriaal. Met betonnen poeren zit je dus altijd safe. Het product is oersterk, goed bestand tegen vocht en duurzaam. Een betonpoer heeft een zeer lange levensduur waardoor je voor vele jaren een goede en stevige fundering hebt.

Veranda, Buiten, Land, Evenement Plaats, Fern, Bruiloft

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren? Zorg ervoor dat je op deze zaken let!

Als je bezig bent met een verbouwingsproject, een grote schoonmaak of een ander project waarbij veel afval vrijkomt, kan het huren van een...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het huren van een afvalcontainer?

Het huren van een container kan een handige oplossing zijn voor het efficiënt en verantwoordelijk afvoeren van verschillende soorten afval. Of je nu...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden