Een duurzame badkamer is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Ben jij van plan om je badkamer in amsterdam te verduurzamen? Volg onze tips en maak jouw badkamer klaar voor de toekomst. 

Installeer een waterbesparende douchekop
Kies voor een waterbesparende douchekop. Zo’n douchekop geeft ongeveer 6 liter water per minuut, in plaats van de 20 liter water die een verouderen douchekop verbruikt.  Met een waterbesparende douchekop douche je nog steeds lekker en comfortabel, maar bespaar je wel heel veel water. Fijn voor je waterrekening én voor het milieu. 

Isoleer je badkuip
Ben jij een geluksvogel met een badkuip? Isoleer je badkuip dan, zodat het water langer warm blijft. Zo kun je heerlijk urenlang badderen in warm water zónder de warmwaterkraan steeds open te moeten draaien. 

Ga voor vloerverwarming
Verwarm je badkamer op een duurzame manier en ga voor vloerverwarming. Zo verwarmt vloer geleidelijk, waardoor er veel minder energie nodig is om je badkamer te verwarmen tot een prettige temperatuur. 

Neem dubbel glas
Met dubbel glas houd je de warmte veel beter binnen dan met enkel glas. Hierdoor verlies je minder warmte, hoefje minder te stoken en bespaar je flink op je energierekening. De besparing kan zelfs oplopen tot wel 50%!Ventileer
Door je badkamer goed te ventileren voorkom je vochtproblemen waardoor je meubilair netjes en schoon blijft. Hierdoor hoef je minder vaak schoon te maken en minder snel materialen te vervangen of repareren.