Je trap gaat al een aantal jaren mee en je wilt nu wel een keer iets nieuws. Je kunt je trap laten renoveren door een specialist als TopTrap, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, maar het ligt er natuurlijk aan wat je precies wilt. Wij geven je in dit artikel in ieder geval drie handige tips die je hierbij kunnen helpen.

Tip 1: Kies voor overzettreden

Je kunt ervoor kiezen om je trap er helemaal uit te slopen en er een nieuwe trap in te zetten. Zeker als je trap er echt niet meer uitziet denk je hier misschien over na. Misschien wil je wel een traprenovatie met massief hout. Maar wist je dat er ook een andere makkelijkere optie is om je trap er als nieuw uit te laten zien? Je kunt namelijk ook overzettreden op je trap plaatsen. Zo lijkt het net massief hout en ziet je trap er weer helemaal nieuw uit.

Tip 2: Plaats antislip

Als je overzettreden hebt geplaatst of je trap een verfje hebt gegeven, ziet het er waarschijnlijk al weer heel mooi uit. Maar bij een trap met vloerbedekking is de kans op uitglijden groot. En je wilt natuurlijk liever niet van de trap afvallen. Daarom is het altijd goed om na te denken over antislip. Antislipmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, dus er is altijd wel iets te vinden wat bij jouw trap past.

Tip 3: Versier je trap met led verlichting

Wil je jouw trap op een goedkope en eenvoudige manier een luxe uitstraling geven? Dan is het een goed idee om led verlichting onder je traptreden te plaatsen. Als je dit extra leuk wilt maken, kun je ook nog eens kiezen voor ledverlichting in een kleurtje. Denk bijvoorbeeld aan de kleur rood of blauw, als dit bij je trap en de rest van de ruimte past.