Als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, dan is er in de meeste gevallen nog geen tuin gereed. Dat wil zeggen dat je meestal een grote hoeveelheid zand voor de deur zult hebben. Dit is natuurlijk niet ideaal. De belangrijkste reden hiervoor is omdat je op die manier heel veel zand in huis haalt. Je blijft maar stofzuigen en vegen en dat is niet hoe je de eerste paar maanden in je nieuwe woning voor je had gezien. Gelukkig zijn er oplossingen voor een tijdelijke tuin. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je niet te veel overlast hebt van het zand. In deze blog geven weer 3 oplossingen waarmee je het snel kunt in orde kunt maken. 

Gebruik tijdelijk pallets

Pallets zijn niet alleen ideaal om dingen op te vervoeren. Ze kunnen ook in het geval van een tijdelijke tuin een goede oplossing bieden. Om ervoor te zorgen dat je namelijk niet de hele tijd in het zand, of in het geval van zware regen, in de modder hoeft te lopen, kun je in plaats daarvan op pallets lopen. Deze pallets zorgen ervoor dat je dus niet in direct contact staat met de grond. Daardoor blijven je schoenen schoon en zul je weinig vuil en zand het huis in slepen. 

Zorg alvast voor hekwerk 

Het is niet alleen zand en modder waar je mee te maken hebt in het geval van een nieuwbouwwoning. De erfafscheiding is ook nog niet helemaal duidelijk in veel gevallen. Dit kan wat problemen geven wanneer de buren al bezig zijn met hun tuin. Ook kan het ervoor zorgen dat, wanneer de erfafscheiding niet helemaal zichtbaar en duidelijk is, jouw voortuin gebruikt zou kunnen worden door bouwvakkers. Je kunt dit oplossen door alvast een mooi hekwerk uit te zoeken en te laten plaatsen. Wij adviseren je hiervoor om contact op te nemen met Hekwerk Soest: gespecialiseerd in hekwerken en hekwerkonderdelen.

Laat zo snel mogelijk een tuinman komen 

Hoeveel tijdelijke oplossingen natuurlijk in de basis prima zijn voor de korte termijn, kan het misschien een beter idee zijn om zo snel mogelijk een tuinman in te schakelen. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat er binnen een mum van tijd en tuin staat waar je ook lange tijd van kunt gaan genieten. Dat is natuurlijk een stukken beter vooruitzicht dan als je maandenlang in een zandbak woont.