Eco steigerhout

3 ideeën voor minder werk aan je tuin

kunstgras

3 ideeën voor minder werk aan je tuin

Geplaatst op

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een mooie tuin te hebben en daar elke dag van te kunnen genieten. helaas zien toch de meeste tuinen er enkel in de zomer goed uit. De meeste tijd van het jaar, voornamelijk tijdens de winter en de herfst en delen van de lente, worden tuinen gekenmerkt door waterplassen en kale planten. Om ervoor te zorgen dat je tuin er altijd op zijn beste uitziet, zijn er verschillende mogelijkheden om je tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. In deze blog geven we je daarom 3 tips om zo min mogelijk werk te hebben aan je tuin.

Kies voor kunstgras in plaats van natuurlijk gras

Kunstgras is vandaag de dag steeds van hogere kwaliteit en wordt ook alsmaar betaalbaarder. Het grote voordeel van kunstgras ten opzichte van natuurlijk gras,  is dat het vrij weinig onderhoud vraagt; eigenlijk helemaal niets! Je hoeft het niet te maaien, je hoeft het niet bij te zaaien en je hoeft het ook niet te besproeien. Let er wel op dat je rekening houdt met het wegstromen van hemelwater. Normaal gesproken wordt dit geabsorbeerd door de grond, maar dat ligt met kunstgras mogelijk iets anders.

Meer tegels, minder planten

Alle soorten planten en bloemen dienen verzorgd te worden. Dit betekent dat zij bij gesnoeid moeten worden, voorzien moeten worden van eventuele bemesting en dat ze bewaterd moeten worden. Hoewel dit laatste in Nederland niet zozeer een probleem is, aangezien het water immers vaak met bakken uit de lucht komt vallen. Desalniettemin kan het snoeien en bemesten veel tijd in beslag nemen. De regel is dus: hoe minder planten minder werk

Huur een tuinman in

Een andere manier om jezelf van een heleboel werk te kunnen beschermen, is door een tuinman aan te nemen voor het tuinonderhoud. De tuinman kan langskomen op verschillende momenten zoals een keer per week, één keer per maand of een keer per kwartaal. het is natuurlijk vele malen prijziger om een tuinman in te huren, dan zelf het werk te doen, maar in een lijst met moeite besparende tips mag deze dus niet ontbreken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden