Welke gereedschappen heb je nodig tijdens verbouwingswerken

Sta je op het punt om te gaan verbouwen? Dan zijn er enkele aandachtspunten die je niet uit het oog mag verliezen. Voor wie geen beroep doet op een professional, zal alles zelf in orde moeten brengen. Maar welke hulpmiddelen heb je nu echt nodig tijdens verbouwingswerken. Een basic steigeraanhanger kopen bij Rolsteiger.net is een van die vele opties om te starten met een renovatie van je huis. De belangrijkste benodigdheden op een rijtje gezet.

#1. Veiligheid komt op de eerste plaats

Wanneer je wil gaan verbouwen, is het heel belangrijk dat je de veiligheid tijdens de verbouwingswerken op de eerste plaats zet. Bekijk op voorhand welke werkkledij je reeds in huis hebt en wat je eventueel nog moet gaan kopen. Denk maar op het eerste zicht aan veiligheidshandschoenen, superveilige werkschoenen, brilbescherming, een helm. Uiteraard hangt het een beetje af welke soort klus je wil gaan renoveren.

#2. Schaf voldoende plastiek aan om aanwezige meubels te beschermen

Wanneer je tijdens de verbouwingswerken niet teveel meubels wil verschuiven, zal je de nodige voorzorgen moeten nemen om het vloeroppervlak voldoende te beschermen tegen schade of plastiek gebruiken om aanwezige meubels niet te beschadigen tegen grof vuil of stof.

#3. De belangrijkste gereedschappen bij een verbouwing

Denk op voorhand na welke handige werktuigen je nodig hebt tijdens het verbouwen. Bekijk wat je zoal al in huis hebt van gereedschappen en wat je nog moet kopen. Volgend lijstje kan hiervoor worden gebruikt als algemene leidraad:

  • Algemeen basisgereedschap

Mogen uiteraard niet ontbreken als basis werktuigen: hamers, zagen, tangen, verschillende soorten schroevendraaiers en een aantal messen.

  • Verschillende meetgereedschappen

Om renovatiewerken tot een goed einde te brengen heb je uiteraard ook meetwerktuigen nodig. De meest populaire meetgereedschappen zijn een zogenaamde lasermeter, rolmeter of een waterpas als je wil gaan verbouwen.

  • Elektrische werkmaterialen

Wat zeker niet in dit lijstje mag ontbreken zijn de elektrische werktuigen voor dat je aan de slag wil gaan. Elektrische schroevendraaiers en boormachines met de passende boren. Zaagmachines bijvoorbeeld kunnen op dat vlak altijd hun nut bewijzen.

#4. Basic steigeraanhanger

Voor eenvoudige en makkelijke opdrachten is een ladder het meest geschikt om een klus te klaren. Maar voor een meer uitvoerige verbouwing volstaat een klassieke ladder niet. Dan zal je moeten overwegen om een steiger aan te schaffen. Een rolsteiger is een uitstekend alternatief als je tijdens de verbouwingswerken de activiteiten moet verplaatsen. Om die reden loont het misschien de moeite waard om een speciale steigeraanhanger te kopen. Hierdoor kan je de steiger op een makkelijke manier en veilige manier transporteren. Daarnaast biedt een steigeraanhanger het bijkomend voordeel dat het makkelijk is op te bergen in een garage of schuur met een bijhorend hangslot.